YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

1 Haftada Kanoyla İstanbul’dan Çanakkale’ye Geldiler

Çanakkale Savaşı’nda şehit olan dedelerini anmak ve dünyaya barış mesajı vermek amacıyla 16 Nisan tarihinde kanoyla kürek çekerek İstanbul’dan yola çıkan Gülhun ve İlker Gürbüz çifti, bir hafta süren yolculuğun ardından 23 Nisan sabahı Çanakkale’ye ulaşmayı başardılar.

23 Nisan 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Kara Savaşları’nın 101. yıldönümü kapsamında “Bizi Unutma” sloganıyla 16 Nisan’da İstanbul'dan kanoyla yola çıkan Gülhun ve İlker Gürbüz çiftini sabah saatlerinde Çanakkale Yat Limanı’nda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan karşıladı.

160 mil süren zorlu yolcuğun ardından Çanakkale’ye ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten İlker Gürbüz günde 50 kilometreden fazla bir yol kat etiklerini belirterek; “ Benim büyük dedem de Çanakkale şehit düşmüş. Bu kapsamda Çanakkale Savaşı’nda şehit olan dedelerimizin anısına böyle bir etkinlik yapmayı düşündük. 2 kanoyla 16 Nisan sabahı İstanbul’dan başladığımız yolculuğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın olduğu gün Çanakkale Yat Limanı’nda tamamlandı. Bu yolculuğumuz sırasında yaklaşık 160 mil yok kat ettik” dedi.

“DALGALAR BİZİ ÇOK ZORLADI”

Yolculuk sırasında özellikle Gelibolu girişinde dalgalarla mücadele ettiklerini de belirterek; Çanakkale’nin geçilmez olduğunu Gelibolu’ya girerken çok iyi anladık. Şiddetli dalgalarla birlikte üzerimiz  su ve köpük içinde kaldı. Ancak yinede yılmadık ve sonuna kadar direnerek Çanakkale’ye kadar ulaştık. Çanakkale Türkiye’nin manevi başkenti. Böylesine anlamlı bir günde bu kentte olmak bizlere ayrıca mutluluk verdi. Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak bizim için ayrı bir gurur “ dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da zorlu bir yolculuğun ardından 160 mil yok kat ederek 23 Nisan gibi önemli bir günde Çanakkale’ye ulaşan Gülhun ve İlker Gürbüz çiftini kutladı ve günün anısına kendilerine Çanakkale Savaşı’nda askerlerimizin kullandığı bir su matarasının örneğini hediye etti.

(HABER/KAMERA: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

HABER VİDEO
1.662 kez okundu