YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

147 Yıllık Tarihi Binada Restorasyon Tamamlanıyor

Çanakkale’de 1870 yılında inşa edilen ve ilerleyen yıllarda Çanakkale Gümrük Müdürlüğü'ne tahsis edilen sahil kesimindeki 147 yıllık tarihi binanın restorasyonu ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi.

09 Haziran 2017 tarihinde eklendi

475 metrekarelik alan üzerinde bulunan 147 yıllık tarihi Gümrük Müdürlüğü binasının geniş kapsamlı restorasyonu ve binanın güçlendirilmesi ile ilgili çalışmaların 2016 Nisan ayında başladığını belirten yetkililer, “Bu çalışmalar Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yaptırılıyor. Çanakkale Gümrük Hizmet Binası Restorasyon ve Güçlendirme Yapımı” işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilmişti. Nisan 2016’dan buyana devam eden restorasyon çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. 3 milyon TL’yi aşan bir miktara malolan restorasyon çalışmalarında tarihi binanın iç kısmında güçlendirme çalışmalarına ağırlık verilirken, pencere ve kapılar da sökülerek tarihi yapıya uygun hale getirildi. Bina da şuan boya badana işlemleri devam ediyor. Çalışmaların Temmuz ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor” dediler.

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ YENİ YERİNE TAŞINACAK MI?

Öte yandan 147 yıl önce yapılan ve yapıldığı yıllarda olduğu gibi günümüzün de en önemli binalardan birisi olan Çanakkale Gümrük Müdürlüğü binasında restorasyon çalışmalarına başlanması ile birlikte burada görev yapan yaklaşık 60 kişi geçici olarak Kepez’deki liman içinde hizmet vermeye başlamıştı. Restorasyon çalışmalarının ardından Gümrük Müdürlüğü’nün tekrar burada hizmet verme ihtimalinin az olduğu ifade edilirken, vatandaşlar bu yerin müze haline getirilmesini istiyor.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.324 kez okundu