YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

32 Yıl Sonra Şehitler Abidesi’nde İçtima Verdiler

Aynı askeri birlikte görev yapan askerler 32 yıl sonra askerdeki komutanlarına Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Şehitler Abidesinde tekmil verdiler.

04 Eylül 2017 tarihinde eklendi

İzmir Şirinyer Askeri İnzibat Bölge Komutanlığında 1984-1985 yıllarında görev yapan asker arkadaşları tarafından hayata geçirilen asker buluşmalarının 6’ncısı Çanakkale’de gerçekleşti. Kurban Bayramı’nın son gününde buluşan 32 er ve erbaş o dönem kendilerine komutanlık yapan rütbeli komutanlarına Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesinde tekmil verdiler.

İzmir’in Şirinyer ilçesine bağlı Askeri İnzibat Bölge Komutanlığında 1984-1985 yılları arasında yazıcı er olarak görev yapan Zeki Serttaş, 2011 yılında iş seyahati için gittiği İzmir’de o yıllarda görev yapan komutanlarını ve asker arkadaşlarını bulur ve geleneksel hale gelecek olan buluşmaların tohumunu atar. Daha sonra her gittiği ilde asker arkadaşları ile bir araya gelmeye devam eden Serttaş, aradan geçen 6 yılda 250’e yakın asker arkadaşı ile bir araya geldiklerini söyledi. Asker buluşmalarının 6’ncısını Çanakkale’de gerçekleştirmekten büyük bir gurur duyduklarını ifade eden Serttaş:“ 1963-1964 ve 1965 tertip İzmir Şirinyer İnzibat Bölge Komutanlığı Subay, Astsubay ve Erleri olarak biz her sene etkinlik düzenleyip buluşma tertipliyoruz. İlk buluşmamızı 6 sene önce İzmir’de sonra İstanbul, Trabzon, Antakya geçen sene Kayseri’de bu yıl da hem Kurban Bayramından dolayı hem de daha önce gelmemiz gereken atalarımızı ziyaret için Şehitler Diyarında bulunmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi. Serttaş sözlerini şöyle sürdürdü:“ Ben bölük yazıcısıydım. İşimiz gereği Türkiye’yi dolaşırken İzmir’de Bölük Komutanımız Fikret Yüzbaşı ile devam görüştüğümüz için, onunla fikrimi paylaşarak: “ Komutanım, arkadaşları bir yerde toplasak” dedim. Komutanımızda tabi olur dedi. Bütün arkadaşlarımızla görüştüğümüzde onlar da uygun olur dediler ve öylece yıllar içinde 220’ye yakın arkadaşımız birbirleriyle görüşüyorlar. Bugün yaklaşık 30-35 kişi buluşabildik. Bu etkinliklerimizi ömrümüz yettiğince yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu

Çanakkale Şehitler Abidesi’nin önündeki kitabede topluca fotoğraf çekilen asker arkadaşları daha sonra Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikleri gezerek Çanakkale turunu sonlandırdılar.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.438 kez okundu