YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

95 Yıllık Tarihi Okul Kaderine Terk Edildi

Çanakkale merkeze bağlı Erenköy’de 1920’li yıllarda yapılan tarihi ilkokul binası yıllardır kullanılmadığı için kaderine terk edildi.

11 Kasım 2015 tarihinde eklendi

1920’li yıllarda Erenköy ile birlikte civarda bulunan diğer köylerdeki öğrencilerin de ortak kullandıkları tarihi okul 2000’li yılların başında yeni yerine taşınmasının ardından adeta kaderine terk edildi. Yıllarca ilkokul olarak hizmet veren binanın yeni yerine taşınmasının ardından uzun süre alçı ile hediyelik eşya üreten bir kişiye kiralandığını belirten köylüler, bu kişinin geçtiğimiz yıllarda buradan ayrıldığını ve binanın şuan bakımsızlık sebebiyle mezbeleliğe döndüğünü ifade ettiler. Yaklaşık 95 yıllık tarihi binanın köy merkezinde bulunduğunu ve gerek içinin, gerekse bahçesinin bakımsızlık sebebiyle kötü bir durumda olduğunu da belirten köylüler, bu yerin köy ile ilgili etkinliklerin yapılacağı bir hale dönüştürülerek koruma altına alınmasını istediler.

ATATÜRK BÜSTÜ BOYAMA TAHTASINA DÖNDÜ

Öte yandan tarihi okul binasının yeni yerine taşınmasının ardından camlarının bir kısmının kırık olması ve girişinde yer alan Atatürk büstünün etrafının çocuklar tarafından boyama tahtası haline getirilmesi dikkat çekerken, bahçesinin de otlarla kaplı olması tepkiye sebep oluyor. Tarihi taş binanın köyün en önemli yapıları arasında yer aldığını belirten köylüler, yetkilerin bu binaya sahip çıkmaları halinde tarihin de koruma altına alınacağını söylediler.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : Erenköy , erenköy ilkokulu
2.973 kez okundu