YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Anadolu Hamidiye Tabyası Ziyarete Açılacağı Günü Bekliyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan Vali Orhan Tavlı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu bitirilen ve yakında vatandaşların ziyaretine açılacak Anadolu Hamidiye Tabyasında incelemelerde bulundu.

22 Ekim 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan ve boğazın güvenliğinin sağlanması için 1892 yılında Sultan 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Anadolu Hamidiye Tabyasında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a Tarihî Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan, 10 adet tescilli cephanelik yapısı ve bunların arasında yarım dairesel formda konumlanan 9 adet top atış alanı bulunan Anadolu Hamidiye Tabyasında çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak, dramatik ve tematik bir şekilde, sergilemeler, canlandırmalar, interaktif yöntemler kullanıldı.

Çanakkale Barbaros Mahallesi sahil kesiminde 105 dönümlük arazi üzerinde bulunan Anadolu Hamidiye Tabyaları içinde Çanakkale Savaşları ve Çanakkale'yi anlatan farklı temaların yer aldığı alanlar dışında, spor ve sosyal aktivitelerin bulunduğu alanlar ile kültür alanları ve dinlenme tesisleri yer alıyor.

Anadolu Hamidiye Tabyası'nın 2019 yılı Mart ayında ziyarete açılması bekleniyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.921 kez okundu