YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Anadolu’nun Sözlü Tarihi” Belgesel Oluyor

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Sevgi Kurtulmuş’un “Anadolu’nun Sözlü Tarihi” belgesel projesinin Çanakkale çekimleri tamamlandı.

18 Eylül 2018 tarihinde eklendi

Kuşakları biraya getiren “Anadolu’nun Sözlü Tarihi” Türkiye’nin hafızasına önemli katkılar sunuyor, hızlı modernleşmenin Cumhuriyet’in ilk yıllarına olan etkilerini araştırıyor.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’un himayelerinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazi Doğan başkanlığında 9 akademisyenden oluşan araştırma ekibi il il, köy köy gezerek Anadolu’nun sözlü tarihini topluyor. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde, çekimleri TRT’ye yaptırılan “Anadolu’nun sözlü Tarihi” belgeseli projesi kapsamında Çanakkale’nin Merkez, Biga, Çan, Eceabat, Gelibolu ve Lâpseki ilçelerine gelen ekip, tıpkı bir kültürel kaşif gibi Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden bu yana ülkemizde yaşanan önemli olaylar ile ilgili yörenin yaşlılarını dinleyerek hatıraları kayıt altına aldılar. Yetkililer bu hatıraların ve tarihi olayların kronolojik sırasına göre Meclis arşivindeki belgelerle karşılaştırıp, belgesele dönüştüreceğini belirttiler.

Bu projenin kitaplarda, arşivlerde ve yazılı belgelerde anlatılanların dışında resmi tarihi değil, yöre insanlarının yaşadıkları olaylara nasıl tanıklık ettiklerini araştırdığını da belirten yetkililer “Anadolu’nun Sözlü Tarihi” belgeseli ile Cumhuriyetin ilanı ile ülkemizin modernleşme sürecinde, neler yaşandığı ve nasıl bir tarihe tanıklık ettiği konularını ele aldığını ifade ettiler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.548 kez okundu