YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Arama Kurtarma Ekipleri Troia’da Buluşuyor

28 Ağustos 2014 tarihinde eklendi

Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, uluslararası projesi için kaynak yarattı. Çanakkale Valiliği’nin onay ve desteğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Meslek Y.O. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, Almanya THW Arama- Kurtarma Gençlik Birimi ve Çanakkale Belediyesi ortaklığı ile gerçekleştirilecek proje 28 Ağustos- 06 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kardeş kent Osnabrück’de (Almanya) bulunan THW Arama- Kurtarma Gençlik biriminden 15, Çanakkale’den 9 gönüllünün katılımı ile gerçekleştirilecek ‘Gönüllü Arama Kurtarmacılar Troia’da Buluşuyor (Tool Truck Mett Troia)’ başlıklı projenin finansmanı Çanakkale Belediyesi tarafından sağlanıyor. Gönüllüler Troia Antik kentinde buluşacaklar ve 10 gün süresince; Onsekiz Mart Üniversitesi Kampüsü / Merkez, Yapıldak Beldesi / Lapseki, Gelibolu, Eceabat, Güzelyalı ve Bursa’da çeşitli eğitim çalışmaları yapacaklar. Eğitim çalışmaları toplam 64 saat olarak planlandı.
Projenin amaçları Genel Amaçlar ve Özel Amaç olarak iki başlık altında toplanıyor.
Genel Amaç: Almanya’dan gelen ekiple beraber ortaklaşa arama- kurtarma eğitim faaliyetleri gerçekleştirerek iki ülke ekiplerinin arama- kurtarma bilgi ve tecrübesini arttırmak, ayrıca iki ülke arasındaki işbirliğini arttırarak herhangi bir ülkede meydana gelebilecek olası bir afet durumunda ülkeler arasındaki koordinasyonu arttırmak. Özel amaç ise işbirliğini artırmak ve yeni deneyimler kazanmak.
Projeden Beklenen Sonuçlar: Alman THW Derneği Gençlik birimindeki gönüllü genç arama kurtarmacıların bilgi ve becerileri, Alman ve Türk ekiplerin koordinasyonu ve ortak çalışma potansiyelleri, Türk ekiplerinin Uluslararası proje yürütme kapasitesi arttırmak, ülkemizin ve İlimizin uluslararası alanda tanıtımını sağlamak olarak özetleniyor.
Projenin Temel Faaliyetleri: Ekiplerin oluşturulması. İlk Yardım eğitimi. İp eğitimi. Yaralı taşıma eğitimi. Enkazda kurtarma eğitimi. Pusula ve GPS eğitimi. Bot eğitimi. Antik Kent ziyaretleri. Şehir Merkezi Turu. Savaş Alanları ve Şehitlikler ziyareti. Bursa AFAD Eğitim Merkezi gezisi. Sertifika töreni.
Proje Ekibi; Proje Koordinatörü, İbrahim Çoban ( Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ) İtfaiye Eri, Koordinatör Yardımcısı, Prof. Dr. Günhan Erdem ( Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Acil Yardım Afet Yönetimi Bölüm Başkanı), Eğitmenler: Çanakkale ekibi ve Alman THW Derneğinden Uzman 8 personel ile eğitmen yardımcıları- Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden görevlendirilen personellerden oluşuyor.

1.646 kez okundu