YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Arkeologlar Çanakkale’de Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Arkeoloji Bölümü’nün düzenlediği Arkeoloji Araştırmaları Toplantısı’nın üçüncüsü Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

26 Nisan 2016 tarihinde eklendi

Prof. Dr. Sevim Buluç anısına düzenlenen toplantıya ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, FEF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda merhum Prof. Dr. Sevim Buluç’un hayatından kesitlerin yer aldığı video sunumu gerçekleştirildi.

Dekan Prof. Dr. Hüsnü Baysal burada yaptığı konuşmada “22 yıl geçti. 94 yılında göreve başladım. Dekanımız Sevim Hanım’dı. Beni ilk Dekan Yardımcısı olarak atadı. Kendisiyle yaklaşık 1 yıl çalıştım. Neşeli ve etrafındakilere ışık saçan, akademisyenler için elinden geleni yapan yapıdaydı. Bizlerin hakkını sonuna kadar savunuyordu. Elim bir trafik kazasında aramızdan ayrıldı. Kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem toplantıda yaptığı konuşmada “Bugün burada Arkeoloji Bölümünün Sevim Hoca anısına düzenlediği çalıştay vesilesiyle toplandık. Ben ÇOMÜ’ye 96 yılında geldim. Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde çalışmaya başladım. Sevim Hocamızla tanışamadık ama herkes arkasında bıraktığı eserle tanınır. Hocamız güzel bir eser bırakmış. İşte karşımızda duruyor, capcanlı bir arkeoloji bölümü. Onları her zaman çalışkanlıklarıyla, başarılarıyla tanıyoruz. Sevim Hocamızı bir kez daha şükranla anıyorum, toplantının başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Toplantı açılış konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti. Oturumlarda Prof. Dr. Turan Takaoğlu “Ayvacık ve Yöresi Tarih Öncesi Araştırmaları”, Prof. Dr. Nurettin Arslan “Ayvacık Behramkale/Assos Kazıları”, Prof. Dr. Rüstem Aslan “19. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Troia Çalışmaları”, Doç. Dr Göksel Sazcı “Eceabat/Maydos Kilisetepe Höyüğü Kazıları”, Doç. Dr. Onur Özbek “Kuzey-Doğu Ege’de Prehistorik Araştırmalar”, Doç. Dr Aslı Erim Özdoğan “Batman/Çemialo Sırtı Kazıları”, Doç. Dr Ekin Kozal “Sirkeli Höyük Kazıları”, Yrd. Doç. Dr. Derya Yalçıklı “Balıkesir İli Yüzey Araştırmaları” ve Doç. Dr. Sencan Altınoluk da “Geç Antik Çağ’da Batı Anadolu Kökenli Büyü Objeleri Üzerine Bir Araştırma” konularında bilgiler verdi.

HABER VİDEO
2.510 kez okundu