YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Atatürk’ün Gezi Teknesi Müze Olarak Ziyarete Açıldı

Çanakkale Boğaz Komutanlığı’na bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı’nın bahçesine deniz yoluyla getirilen Mustafa Kemal Atatürk’ün gezi teknesi “MG Acar” düzenlenen törenle müze olarak ziyarete açıldı.

19 Nisan 2018 tarihinde eklendi

Mustafa Kemal Atatürk’ün, İstanbul Boğazı’nda gezinti yaptığı ve zaman zamanda Savarona yatına gitmek amacıyla kullandığı “MG Acar” isimli gezi teknesi 3 Temmuz 2017 tarihinde deniz yoluyla Deniz Müzesi Komutanlığı’nın bahçesine getirilmişti. Yaklaşık 9 ay süren çalışmaların ardından Deniz Müzesi Komutanlığı’nın bahçesindeki beton bir kaide üzerine oturtulup çevre düzenlemesi yapılan 27,5 metre boyunda, 5 metre genişliğinde ve 65 ton ağırlığındaki tekne düzenlenen tören ile müze olarak ziyarete açıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, daire müdürleri ile askeri ve mülki erkanın katıldığı törenle müze olarak ziyarete açılan “MG Acar” isimli Atatürk’ün gezi teknesi daha sonra ziyaretçiler tarafından gezildi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.030 kez okundu