YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Baja Troia Turkey” Çanakkale’de Başladı

İstanbul Off Road Kulübü (İSOFF) tarafından düzenlenen ve Doğu Avrupa Şampiyonası takviminde yer alan “Baja Troia Turkey” Çanakkale'de start aldı.

26 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun da destek verdiği şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Off Road Kulübü (İSOFF) Başkanı Erkan Birinci, etkinliğin önemine değinerek, “Bu etkinlik yıllardan buyana hayal ettiğimiz bir yarış formatıydı. Uzun yıllardır Türkiye’de uluslararası bir yarışa imza atmak istiyorduk. Bunu da “Baja Troia Turkey” ile başaracağımıza inanıyoruz. Çanakkale’deki bu etkinlik Doğu Avrupa yarışının 5 ayağından birisi. Aslında birazcık mini Dakar formatında bu etkinlik. Bunun içinde ralli araçları, utv, atv ve motosikletler de var. Dolayısı ile daha önce bu boyutta bir Avrupa Şampiyonasının bir ayağı Türkiye’de olmamıştı. İstanbul Off Road Kulübü olarak uzun yıllardır böyle bir yarışı hayal ediyorduk. Bunu da Çanakkale’de gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 6 AY SÜRDÜ

Bu etkinliğin yapılması için 6 aydan buyana hazırlık yaptıklarını da belirten Erkan Birinci, “14 kişilik bir ekibimizle bu hazırlıkları yaptık. Haftada 2 gün bu etkinlik ile ilgili toplantılar yaptık. Bu yarışmada hakem ve organizasyondaki diğer arkadaşlar ile birlikte 170 kişilik ekip ile görev yapıyoruz. Rallide 40 araç yer alacak. Ayrıca Motosiklet Federasyonu da etkinliğe destek veriyor. Onlarda Çanakkale’de yer alıyorlar. Burada 40 adet motor sınırlamamız var. Motor, ralli ve reitte toplam 85 araç ile müsabakalar yapılacak. Yerel yönetimlerden büyük destek gördük. Bu sebeple onlara teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi

Yarışmanın 4 gün süreceğini de belirten Offroad Kulübü Başkanı  Erkan Binici, “Etkinlikte sporcular şehir merkezi ve orman etapları olmak üzere toplam 500 kilometrelik bir özel etapta mücadele edecekler. Yarışmanın toplam etap uzunluğu da 812 kilometre olacak. Şampiyona da hedefimizi 5 yıl olarak belirledik. Bu 5 yıllık sürede bunun daha büyük ve geniş bir şekilde yapılmasını hedefliyoruz. Bu yıl Çanakkale’de yapılan yarışmaya yurt dışından 13-14 ralli aracı geldi. Önümüzdeki yıllarda bu yabancı araç sayısını 25’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Büyük ilgi göreceğine inandığımız Çanakkale’deki etkinliğimize herkesi davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan Çanakkale’de sahildeki ünlü Troy Atı Heykeli önünden seremonik startın verildiği yarışmada prolog startı ise Kipa AVM önündeki boş arazide yapılan özel yarış pistinde verildi.

İSOFF tarafından organize edilen Baja Troia Turkey'de sporcular 4 gün boyunca 500 kilometrelik özel etaplarda mücadele edecek.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (“BAJA TROİA TURKEY” ÇANAKKALE’DE BAŞLADI)
1.931 kez okundu