YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Başaran Ulusoy: “Turizmde Kaybımız Rusya’dan Fazla”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, vatandaşların uluslararası seyahat etme özgürlüğünü elden alan terörün sadece Türkiye’yi değil bütün ülkeleri olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Bütün bu olaylara rağmen Türkiye güvenilir bir ülke” dedi.

23 Haziran 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) İçdaş Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) toplantısında katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında terör olaylarının turizm üzerindeki etkilerine değinen Başaran Ulusoy, Türkiye’nin bundan olumsuz yönde etkilendiğini ifade ederek, “Terör uluslararası seyahat özgürlüğünü ortadan kaldırdığı gibi, bizim kendi vatandaşlarımıza ülkemizin güzelliklerini tanıtma imkanından da mahrum bırakıyor. Uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran bu terör sadece Türkiye’nin değil, bütün ülkelerin belası. Buna rağmen Türkiye güvenilir bir ülke. Bizdeki turizmde yaşanan bu durgunluk tüm ülkeyi etkiledi. Sayın Başbakanımıza bundan 4 gün önce yine anlattım. Bugün bu bölgede insanlarının neler çektiğini iyi biliyorum. Sıkıntılarımız var. 2016 yılı pek parlak geçmeyecek. 2017 yılını da koparmaya, toparlamaya çalışıyoruz. Kongre turizminde, kurvaziyer turizminde, doğu turlarımızda önemli ölçüde kaybımız var. Ortadoğu'dan ne gelebilecekse Karadeniz, Çanakkale, Yalova ve Bursa'ya getirmeye çalışıyoruz. Maalesef bu sıkıntıları bir müddet daha yaşayacağız gibi görülüyor. Önümüzdeki günlerde Dubai, Bahreyn, Katar ve Kuveyt seyahatlerine çıkacağız. Burada Karadeniz, Yalova, Çanakkale ve Bursa’nın tanıtımını ve pazarlanmasını yapacağız” dedi.

“TURİZMDE KAYBIMIZ RUSYA’DAN FAZLA”

Başaran Ulusoy turizmde sadece Türkiye’nin değil, Rusya ve Almanya'nın da önemli ölçüde kayıplarının olduğunu belirterek, “Biz ne kadar kaybediyorsak Rusya'da o kadar kaybediyor. Bugün Alman turist Türkiye’ye gelmediği zaman Almanya da, Türkiye de bundan zarar görüyor. Alman tur operatörlerinin en fazla kar edip en fazla ticaret yaptığı ülke yine Türkiye. İki tarafta birbirini kaybetmek istemiyor. İnanıyorum ki, Rusya ile beraber ilişkilerimiz düzelecek. Bu sene yüzde 25 ile 30 arası pazarlarda kaybımız var. Kaybımız Rusya’dan daha fazla” dedi.

Ötke yandan yapılan seçim sonunda tek aday ve listeyle seçime giren Turgay Kılıç, yeniden TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanlığı'na seçildi.

(HABER:Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.965 kez okundu