YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Binlerce Genç Dedelerinin İzinde Yürüdü

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yıldönümü anma törenleri kapsamında yaklaşık 5 bine yakın gencin katılımı ile Kocadere Kamp Alanı ve Conkbayırı arasında “57. Alay Vefa Yürüyüşü” düzenlendi.

25 Nisan 2017 tarihinde eklendi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,  1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ile birlikte yaklaşık 5 bine yakın üniversite öğrencisi ve izci ile Kosova’dan gelen 120 öğrencinin de katıldığı “57. Alay Vefa Yürüyüşü” öncesinde Türk Kızılay’ı katılımcılara tümü şehit düşen 57'nci Alay askerlerinin son yemeği kırık buğday çorbasını dağıttı. Kocadere’de başlayan ve Conkbayırı’nda son bulan 6 kilometrelik yürüyüşün startını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu’nun izcilerinin de katıldığı yürüyüşte yavru kurtların sırtlarında bulunan “Dedeciğim Ben Geldim” yazılı yelekleri ise dikkat çekti.

Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 57. Alay’ın Çanakkale Savaşı sırasındaki önemine değinerek, “Burada 102 yıl önce, 1915'te ecdadımızın hayatını hiçe sayarak ortaya koymuş olduğu mücadeleyi ülkemizin geleceği, mukaddes değerlerimizin korunması için tabiri caizse 7 düvelin bir araya gelip üstümüze çullandığı zamanlar buna karşı duran, ülkemizin milletimizin ve o zamanki tüm coğrafyanın her yerinden, her bir köşesinden gelip burada şehit olan aziz ecdadımızın anısına burada gençlerimizle beraber yürüdük. Geçmişten aldığımız gücün bizi nasıl geleceğe götürdüğünü buradaki tüm gençlerimiz hissettiler” dedi.

Yürüyüş sonunda etkinliğe katılan gençler şehitlikleri gezerek dua etti.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.136 kez okundu