YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Boreas Kırkyama Grubu 2017-2018 Dönemi Eserlerini Sergiledi

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından düzenlenen kırkyama kursunu tamamlayan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı yılsonu sergisi Çanakkale Deniz Müzesi Muavenet-i Milliye sergi salonunda ziyarete açıldı.

11 Nisan 2018 tarihinde eklendi

2017-2018 çalışma dönemi eserlerini içeren yılsonu sergisi açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşması yapan Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Aysun Aksu; Çanakkale Kent Konseyi ve Çanakkale Belediyesi’nin destekleriyle buradayız. Troia yılına özel hazırladığımız sergimizi Troia Festivalinde açacağız. Yeni öğrencileri yetiştirmeye çalışırken bir yandan da Troia eserlerini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sürece gönül veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Başkan Gökhan ise; “Kırkyama sanatına gönül verenlerle 8 yıldan beri canla başla çalışıyoruz ve onlarda çok güzel ürünler çıkarıyorlar. Kırkyama büyük bir sabır gerektiriyor. Kadınlarımızı kutluyorum. Bu sürece ön ayak olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sanat üretimi çok önemli ve değerlidir. Bu güzellikleri yaratan kadınlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın atölyelerinde başarılı çalışmalar yaptıklarını biliyorum. Şimdi Fevzipaşa Mahallesinde Sarıçay kenarında bulunan palamut depolarından birini satın aldık. Orayı Kırkyama Grubu için restore ediyor, yeniden ayağa kaldırıyoruz. Sergi alanı için çok uygun. Orasını kendilerine tahsis edeceğiz. O alan sergi için sürekli olarak kullanılabilecek ve her zaman gezilebilecek” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve konuklar sergiyi dolaştı. Sergiyi büyük bir beğeni ile dolaşan Başkan Gökhan kırkyama ederleri hakkında bilgiler aldı. Yorgan, masa örtüleri, çanta, yatak örtüsü, pano, yelek ve ceket gibi birçok el emeği ürünlerin yer aldığı sergi, 13 Nisan Cuma gününe kadar gezilebilecek.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.479 kez okundu