YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇABİS'te 2. Etap Çalışmaları Tamamlandı

Çanakkale’de vatandaşların bisiklet kullanımına teşvik etmek, trafik sorununa çözüm üretmek ve çevreye duyarlı sürdürülebilir ulaşım araçlarının kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla planlanan “Çanakkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ve Bisiklet Kullanımını Teşvik Projesinde 2. etap çalışmaları tamamlandı.

26 Eylül 2017 tarihinde eklendi

2016 Ağustos ayında hizmete giren ve kentlilerden yoğun ilgi gören ÇABİS, 2. Etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından kent geneline yayıldı. Sağlıklı yaşam ve temiz bir kent için önemli adımlardan biri olan ÇABİS Projesi 2. Etap çalışmaları kapsamında ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü girişi, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi önü, Troya Caddesi, Adnan Menderes Caddesi, Yürüyüş Yolu ve Özgürlük Parkı olmak üzere yapılan 6 yeni kiralama istasyonu kentlilerin hizmetine sunuldu.

ÇABİS Projesi 2. Etap çalışmaları kapsamında ayrıca 35 yeni bisiklet de kentlilerin kullanımına sunuldu. Öte yandan kentlilerin kendi bisikletlerini rahat ve güvenilir bir şekilde park edebilmeleri amacı ile okul ve cami bahçeleri başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında yeni 42 bisiklet park yeri oluşturuldu.

2. Etap çalışmaları ile birlikte ÇABİS, toplamda 11 istasyon 84 park yeri ve 70 bisikletlik kapasitesiyle kentin çeşitli noktalarında hizmet vermeye devam ediyor.

ÇABİS HAKKINDA BİLGİ

Kentlilere 7/24 hizmet veren Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonları ÇABİS Üye Kart veya Kredi Kartı ile çalışıyor.Kullanıcılar akıllı bisikletleri en fazla 24 saatliğine kiralayabilirken, 16 saat sonunda kullanıcı sistem üzerinden SMS yoluyla uyarılarak, bisikletin kullanım süre sınırı hatırlatılıyor. Vatandaşların kiralama yapılabilmesi için ÇABİS Kart’ta en az 5 TL bakiye bulunması gerekiyor. Abonman Kart ücreti 6 TL olarak belirlenmiş olup, Akıllı Bisiklet tarifesinde ise, 0-1 saat aralığı 1,50 TL, ilk 1 saat sonrasındaki her saat için 1 TL olarak ücretlendiriliyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.718 kez okundu