YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Belediyesi’nden Gençlere Yeni Hizmet

Çanakkale Belediyesi’nin AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na yönelik gerçekleştirdiği Avrupa Gönüllü Hizmeti Akreditasyon sürecinde sona gelindi. Bu kapsamda, Çanakkale Belediyesi 18-30 yaş arası gençleri ücretsiz olarak yurtdışı gönüllülük projelerine gönderecek.

27 Nisan 2017 tarihinde eklendi

2 hafta ile 12 ay arasında değişen sürelerde projelere katılacak gençler, gönüllülük ve öğrenme temelli faaliyetlere katılacak. Geçirdikleri süre sonunda uluslararası tanınırlığı olan Youthpass sertifikası almaya hak kazanacak. Projeler kapsamında 18-30 yaş arası gençlerin yol, yeme-içme, konaklama, cep harçlığı, vize harcı ve vize seyahat ücreti, sağlık ücreti ve gittikleri ülkenin dil eğitimi Belediye tarafından karşılanacak. Konu ile ilgili detaylı bilgi için Çanakkale Belediyesi Gençlik Çalışmaları Biriminden alınabilecek.

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) NEDİR?

Ulusal Ajansın sunduğu onlarca programdan birisi olan AGH ile 17-30 yaşları arasındaki gençler mezuniyet ve dil yeterliliğine bakılmaksızın, 1 yıla kadar Avrupa'da diledikleri bir ülkede gönüllü faaliyetlerde yer alarak yabancı dillerini geliştirebilmekte, yepyeni bir dil öğrenebilmekte kültürlerarası iletişim becerilerini artırabilmekte, hiç tanımadığı yeni bir ortamda çalışabilme ve iletişim kurabilme stratejilerini öğrenebilmekte ve bu sayede ülkeye döndüklerinde kazandıkları özgüvenle iş piyasasında seçeneklerini çeşitlendirebilir.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.609 kez okundu