YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Boğazı’nda Nefes Kesen Yüzme Yarışı

Çanakkale'de Rotary Kulübü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “32. Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışması”nda yaklaşık 500 sporcu boğazı yüzerek geçmek için mücadele etti.

30 Ağustos 2018 tarihinde eklendi

Türkiye dışında Avustralya ve İngiltere gibi ülkelerden de yarışmacıların katıldığı etkinlik öncesi, sporcular sabah erken saatlerde Çimenlik Kalesi girişindeki finiş noktasında toplandı. Ardından sporcular arabalı vapurla yarış startının verileceği Eceabat’a götürüldü. 500’e yakın amatör ve profesyonel yüzücünün katıldığı etkinlikte Eceabat'ta Maydos sahilinden saat 09:00’da startın verilmesi ile yüzücüler zorlu maratonda ter dökmeye başladı. Rüzgar ve akıntıların etkisi ile zaman zaman kulaç atmakta zorluk çeken yüzücülere güvenlik açısından 60’a yakın tekne refakat ederken, Çanakkale Boğazı da güvenlik açısından 3 saat trafiğe kapatıldı. Zorlu yarışta akıntı sebebiyle sürüklenen bazı sporcular ise parkuru tamamlayamadıkları için teknelere alınarak sahile getirildi.

3,5 mil mesafedeki yarışmada genel klasmanda birinciliği 44 dakika 12 saniyelik derecesiyle Turgut Esen kazanırken; ikinciliği 44 dakika 22 saniyelik derecesiyle Hakan Kiper, üçüncülüğü de 44 dakika 23 saniyelik derecesiyle Hakan Emre Musluoğlu elde etti.

Erkekler genel klasmanda birinciliğini ise 44 dakika 12 saniyelik derecesiyle Turgut Esen elde ederken; ikinciliği 44 dakika 22 saniyelik derecesiyle Hakan Kiper, üçüncülüğü de 44 dakika 23 saniyelik derecesiyle Hakan Emre Musluoğlu kazandı.

Kadınlar genel klasmanında ise birinciliği 46 dakika 46 saniyelik derecesiyle Bengisu Avcı, ikinciliği 49 dakika 31 saniyelik derecesiyle İpek Yalki, üçüncülüğü 49 dakika 33 saniyelik derecesiyle Asya Yavaş kazandı.

Etkinlikte sonunda dereceye girenlere törenle madalyaları ve ödülleri verildi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.388 kez okundu