YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Boğazı’nda Nefes Kesen Yüzme Yarışı

Çanakkale'de Rotary Kulübü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “31. Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışması”nda yaklaşık 500 sporcu boğazı yüzerek geçmek için mücadele etti.

30 Ağustos 2017 tarihinde eklendi

Türkiye dışında Avustralya ve İngiltere gibi ülkelerden de yarışmacıların katıldığı yarış öncesi, sporcular sabah erken saatlerde Çimenlik Kalesi girişindeki finiş noktasında toplandı. Ardından sporcular arabalı vapurla yarış startının verileceği Eceabat’a götürüldü. 500’e yakın amatör ve profesyonel yüzücünün katıldığı etkinlikte Eceabat'ta Maydos sahilinden saat 08:55’te startın verilmesi ile yüzücüler zorlu maratonda ter dökmeye başladı. Rüzgar ve akıntıların etkisi ile zaman zaman kulaç atmakta zorluk çeken yüzücülere güvenlik açısından 60’a yakın tekne refakat ederken, Çanakkale Boğazı da güvenlik açısından 3 saat trafiğe kapatıldı. Zorlu yarışta akıntı sebebiyle sürüklenen bazı sporcular ise parkuru tamamlayamadıkları için teknelere alınarak sahile getirildi.

Etkinlikte 3,5 millik mesafeyi 1,5 saatte yüzmeyi deneyen yüzücülerden Turgut Esen 39 dakika 34 saniyelik derecesiyle birinciliği kazanırken, ikinciliği 40 dakika 42 saniyelik derecesiyle Deniz Emre Gürliyen, üçüncülüğü de 41 dakika 22 saniyelik derecesiyle Duygun Yurteri kazandı. Kadınlar genel klasmanında ise birinciliği 41 dakika 46 saniyelik derecesiyle Nisa Kahriman, ikinciliği 43 dakika 16 saniyelik derecesiyle Tuanna Akgül ve üçüncülüğü de 44 dakika 49 saniyelik derecesiyle Nahide Karamercan kazandı. Engelliler kategorisinde de birinciliği İsmet Ayık, ikinciliği Ziyap Ölker, üçüncülüğü de Serkan Çevik elde etti.

Yarışma sonunda dereceye girenlere törenle madalyaları ve ödülleri verildi.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA NEFES KESEN YÜZME YARIŞI)
2.650 kez okundu