YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Çanakkale Deniz Aşıkları” Projesi Gökçeada ve Bozcaada’ya Uzandı

TURMEPA tarafından MITSUI & CO., Ltd. Çevre Fonu hibesi ve İÇDAŞ A.Ş. desteğiyle geçtiğimiz Ocak ayında hayata geçirilen “Çanakkale Deniz Aşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım” Projesi, bu kez Gökçeada ve Bozcaada’da muhtarlar, akademisyenler, turizmciler  ve yerel halk ile buluştu.

06 Ekim 2016 tarihinde eklendi

DenizTemiz Derneği / TURMEPA’nın Ocak 2016’da başlattığı, Çanakkale’de Türk Boğazlar Sistemi’nin önemini anlatan ve Çanakkale Boğazı içerisindeki biyolojik çeşitliliğin korunması için yetişkinler ve üniversite öğrencileriyle bilinçlendirme çalışmalarını kapsayan “Çanakkale Deniz Aşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi tüm hızı ile devam ediyor. İlk etapta muhtarların desteğiyle yerel halka ulaşmayı amaçlayan TURMEPA, daha önce Gelibolu, Lapseki ve Eceabat muhtarları ile Lapseki Su Ürünleri Kooperatifi Birliği ve Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifler Birliği üyeleriyle buluşmuş ve proje detaylarını anlatmıştı. TURMEPA bu kez Gökçeada ve Bozcaada’da muhtarlar, akademisyenler, turizmciler ve yerel halk ile buluştu.

26 - 30 Eylül tarihleri arasında Çanakkale’yi ziyaret eden TURMEPA ekibi, Gökçeada Halk Kütüphanesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Temel Dağlı’nın katılımıyla Gökçeada muhtarları, akademisyenleri ve çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan gruba proje hakkında bilgiler verdi, Çanakkkale ve Gökçeada’nın çevresel sorunlarını aktardı. Ardından ise Bozcaada’yı ziyaret eden TURMEPA, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi’nde turizmci, öğrenci, öğretmen, işletmeci ve yerel halktan oluşan katılımcılara projeyi anlattı. Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın da yer aldığı eğitim yoğun ilgi gördü. Toplantıda ayrıca 15 Ekim’de düzenlenecek Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği’nin (ICC) Bozcaada’da da yapılması planlandı.

Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği (ICC) Çanakkale’de Yapılacak

Türkiye koordinatörlüğünü 2002 yılından bu yana TURMEPA’nın üstlendiği ve her yıl yoğun gönüllü katılımıyla 105 ülkede eşzamanlı yapılan Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası (ICC) bu yıl Çanakkale kıyılarına uzanıyor. Etkinlik, Çanakkale Deniz Âşıkları Projesi kapsamında 15 Ekim’de Kepez Kordon, Bozcaada ve Çardak’ta gerçekleşecek.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.777 kez okundu