YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale İl Halk Kütüphanesi Artık Geceleri de Açık

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi, mesai saatlerini halkın kullanım ihtiyaçlarına göre yeniden düzenledi. Yeni uygulamaya göre kütüphane haftanın 6 günü 08:30-22:00 saatleri arası okuyuculara açık olacak.

13 Haziran 2017 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulanan Çanakkale İl Halk Kütüphanesi Müdürü Osman Zeki Coşar, Bakanlık düzeyinde pilot il olarak sadece 10 ilde uygulamaya başlanan kütüphanelerin gecede açık olması uygulamasının Çanakkale’de de uygulanmaya başlandığını belirterek, “Çanakkalemiz kütüphanenin önemini okuyucu ve kullanıcılarımız yüksek istatistiklerimizden belli olmaktadır. Halk kütüphanelerinin çalışma saatlerine yönelik düzenleme kullanıcılarımız tarafından talep edilmekteydi. “Okullar tatil olsa bile gençler kütüphanemize LYS ve yabancı dil sınavlarına yönelik çalışmaları için gelirken; ailelerde çocuklarını kütüphaneye getirmeye devam ediyorlar. Hatta boş zamanlarını fırsat bulduklarında kütüphanemizde geçiriyorlar. Yeni uygulama ile artık okuyucularımız haftanın 6 günü 08:30 ile 22:00 saatleri arası okuyucularımıza açık olacak. Böylece okuyucularımız daha uzun zaman saatlerine bakmadan rahat çalışacaklar. Kütüphaneler hizmet odaklı bir devlet kurumudur. Çalışma saatlerini halkın kullanım sıklığına göre düzenlemesi kullanıcılarımız için çok önemli idi. ”Tüm gelişmiş, kalkınmış, sosyalleşmiş ülkeler kitap okurken, dünya kitap okuyorken bizde zamana ayak uydurmak ve kaliteli okuyucu hizmeti vermek asıl amacımız olmalıdır.  Tüm kitap severlerimiz, geliniz kütüphanelerimizi çoğaltalım, kahvehanelerimizi azaltalım, bir bölümünü kitap okunan yerler yapalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi kitaplarla tanıştıralım. Beyinlerimizi ve gönüllerimizi kitaplarla geliştirelim, zenginleştirelim, onlarla yolumuz açılsın ufkumuz, gönlümüz zenginleşsin” dedi.

Öte yandan Çanakkale İl Halk Kütüphanesi Kordon boyundaki yerin yeniden inşaası sebebiyle geçici olarak Troya Caddesi'nde Troya Köprüsünü geçtikten sonra Umut Market'in karşısındaki apartmanın alt katında okuyucularına hizmet veriyor.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.293 kez okundu