YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Kent Müzesi’nde Reşat Tabak Dönemi Konuşuldu

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde Çanakkale Eski Belediye Başkanı Reşat Tabak dönemi konuşuldu.

23 Eylül 2017 tarihinde eklendi

ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İpek Sakarya’nın anlatımı ile gerçekleştirilen “Çanakkale’de Toplumcu Belediyecilik Reşat Tabak Dönemi (1968-1980)” konulu söyleşiyeÇanakkale Belediye Başkan Vekili Muzaffer Özgen ve konuklar katıldı.

Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen sohbette genelden yerele toplumcu belediyeciliğe dair paylaşımlar yapıldı. İpek Sakarya hazırladığı sunuda 1970’li yıllarda dünyada ortaya çıkan toplumcu belediyeciliğin İstanbul, Ankara, İzmit gibi siyasi olarak etkin kentlerde CHP iktidarı ile ülke genelinde yayıldığı vurgusunu yaptı. Halkın karar mekanizmasında etkin rol oynamasının hedeflendiği toplumcu belediyecilik hareketinin oluşması için akademisyenlerin ve uzmanların danışmalığından yararlanılarak bir program oluşturulduğunu dile getirdi. Çanakkale özelinde ise “halkın içinden” bir başkan olan Reşat Tabak dönemi ile beraber toplumcu belediyecilik anlayışının temellerinin Çanakkale Belediyesi’nde de atıldığı belirtildi.

Reşat Tabak’ın faaliyet raporunu halka sunan ilk yerel belediye başkanı olduğuna değinen İpek Sakarya, böylece katılımcı belediyecilik anlayışının yerleştiğini dile getirirken belediye için kaynak yaratma amacıyla gerçekleştirilen çalışmaları da paylaştı. Kent fırını çalışmaları, belediyeye katkı için kent içi dükkanların açılması gibi Reşat Tabak’ın toplumcu belediyecilik örnekleri paylaşıldı. Reşat Tabak’ın belediye çalışanlarının maaşlarını ödemek için üreten ve tüketimi düzenleyen bir anlayışla hareket ettiğini dile getirirken iş sahibi dostlarından destek istediğini de sözlerine ekledi. Sohbet, konukların arasında yer alan Reşat Tabak’ın oğlu Nejat Tabak’ın paylaşımları ile zenginleşti. Sohbet sonunda her ayın bir Çarşambasında kent üzerine tartışmalar ana başlığı altında ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ortaklığında Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal kolaylaştırıcılığında sohbetlerin devam edeceği duyurusu yapıldı.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.678 kez okundu