YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde Duygusal Tören

Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yıl dönümü sebebiyle Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi.

24 Nisan 2017 tarihinde eklendi

Sabah 10:00’da başlayan etkinlik Şehitler Abidesi’nin ön kısmında yer alan Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesi ile başladı. Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapıldı. İtilaf Devletleri adına İngiltere delegesinin yaptığı konuşmadan sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı bir konuşma yaptı. Çanakkale Şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından ise Genelkurmay Başkanlığı  Mehteran Birliği gösteri düzenledi. Şehitler Abidesi’ndeki etkinlik tören geçişi, sembolik Şehitliğe karanfil bırakılması, şehitlik defterinin imzalanması ve SOLOTÜRK ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Bangladeş, Fransa, Almanya, Hindistan, Kanada, İrlanda, Pakistan ve İngiltere olmak üzere savaşa katılan 11 ülke temsilcilerinin de bulunduğu törene Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı iştirak etti.

Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından ise Fransız ve İngiliz Anıtları ile 57. Piyade Alayı Şehitliği’nde de ayrı bir tören düzenlendi.

25 NİSAN SABAHI ANZAK KOYUNDA TÖREN DÜZENLENECEK

Öte yandan etkinliklerin ikinci gününde ise 25 Nisan sabahı 05.00’de Anzak çıkarmasının yapıldığı Anzak koyunda ayrı bir tören daha düzenlenecek. 06:30’a kadar sürecek Şafak Ayininde Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen Anzaklar atalarını anarak dua edecek. Bu yılki törenlere katılımın geçtiğimiz yıllara göre çok az olacağı öğrenilirken, bu sayının yaklaşık 500-600 civarında olması bekleniyor.

57. ALAY YÜRÜYÜŞÜ BÜYÜK İLGİ GÖRECEK

Bu arada geleneksel hale getirilen “57. Alay Vefa Yürüyüşü” de yine 25 Nisan sabahı 06:00’da başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Kosova’dan 120, Çanakkale’den 160 ve 80 ilden 2 bin 880 genç olmak üzere toplam 3 bin 160 gencin katılacağı  izciler ve gençler Kocadere Kamp Alanında sabah namazından sonra yola çıkacak. Yaklaşık 6 kilometre katedilecek yürüyüş Conkbayırı’nda Atatürk Anıtı önünde saat 08.30’da sona erecek ve burada ayrı bir tören daha düzenlenecek.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE DÜZENLENEN ANMA TÖRENİ) (FRANSIZ VE İNGİLİZ ANITLARINDA DÜZENLENEN ANMA TÖRENİ) (57. PİYADE ALAYI'NDA DÜZENLENEN ANMA TÖRENİ)
2.058 kez okundu