YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Seramik Müzesi'nde Tarihi Yolculuk

Cevatpaşa Mahallesi, Kaya Sokak’ta yer alan Çanakkale Seramik Müzesi (Müstahkem Mevkii Er Hamamı), ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

10 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Tarihi Er Hamamı’nın Çanakkale Belediyesi’nce restore edilip Seramik Müzesi olarak 2013 yılında hizmete açılmasının ardından başlayan tarihi yolculuk, ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Müzenin geçtiğimiz hafta sonu konukları, Bursa heyeti oldu. Bursa Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Ergün Güngör, İbrahim Avcı ve eşleri, Bursa Severler Derneği Genel Sekreteri Sadık Güray, Bursa-Yıldırm Kent Konseyi Genel Sekreteri Emine Yazıcıoğlu, Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yurdanur Asa ile Bursa Severler Derneği üyeleri, Seramik Müzesi personeli Burak Çiftci tarafından bilgilendirildi. Binanın tarihçesi ve Çanakkale’de seramikçilik hakkında bilgi alan Bursa heyeti, er hamamının aynı zamanda müze olarak faaliyet göstermesinin ilgi çekici olduğunu belirttiler. Ziyaretin ardından Seramik Müzesi bahçesinde bir süre vakit geçiren Bursa heyeti, karşılıklı verilen hediyelerin ardından müzeden ayrıldı.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.618 kez okundu