YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale Ürünleri İstanbul Peynir Festivali’nde Yerini Aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ve himayesinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “İstanbul Peynir Festivali”nde Çanakkale’nin yöresel peynirleri beğeniye sunuldu.

22 Nisan 2019 tarihinde eklendi

193 peynir çeşidinin yer aldığı festivalde, Çanakkale Ticaret Borsası 140 metrekarelik standı ile coğrafi işaretli Ezine Peynirinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Stantta gelen ziyaretçileri Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkan Vekili İzzet Arıcı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Salamon Halyo, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak, Başkan Yardımcıları Kadir Tınmaz ve Ali Öztürk, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ağırladı.

İstanbul Peynir Festivaline Ezine Peynirciler Derneğine bağlı dernek üyeleri ve Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinden Alakaş Peynircilik, Arabacı süt ürünleri, Tekçe süt ürünleri, Hacıpaşa zeytinyağları, İlyada zeytin ve zeytinyağı, Thymbra zeytin-zeytinyağı, Deva zeytin ve zeytinyağı, Safiden zeytinyağları, Muharrem Ayvaz-zeytin ve zeytinyağı, Mavras zeytinyağları, Tahsildaroğlu, Atiye Laçin, Erdoğanlar Zeytinyağı, Arıcılar Birliği temsilcileri ile birlikte yer aldı.

Borsa üyelerinden NS Sezgin ve Karadane Zeytincilik ise bireysel stantları ile katılım sağlayarak markalarının tanıtımını gerçekleştirdiler.

İSTANBUL PEYNİR FESTİVALİ’NDE ÇANAKKALE DAMGASI

Çanakkale’de markalaşmış ve markalaşma niteliğine sahip ürünlerin tanıtıldığı Çanakkale Ticaret Borsası standında Ezine Peynirciler Derneği’ne bağlı üyeler ile Borsanın peynir, zeytin firmalarının temsilcileri hem İlimizi, hem de markaların tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirildi. Stantta ayrıca Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tanıtımları gerçekleştirilerek, yatırımcılar için fırsat olanakları sunuldu.

Fuar ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen; “Ürünlerimizin markalaşması, markalı ve katma değerli ürünlerin tanıtım ve pazarlanması konuları Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler için her zaman ilk sırada yer almaktadır. İlimiz kendi başına bir marka şehir. Ticaret Borsası olarak İlimiz ve markalarımıza katkı sağlayacak her fuarın içinde yer aldık, destek verdik, bundan sonra da bu desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu fuarda da Ezine Peynirciler Derneğimiz ve üyelerimiz ile işbirliği içerisinde yer aldık. Türkiye'de ilk kez gerçekleşen İstanbul Peynir Festivali kapsamında üyelerimiz ve markalarımız ile yerimizi almaktan son derece memnunuz” dedi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.993 kez okundu