YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale ve Troia'ya Macaristan'da Büyük İlgi

2018 Troia yılı etkinlikleri kapsamında “Çanakkale ve Troia” başlığıyla, sanatçılar Belgin Şahin, Hale Gökhan ve Vahit Novruzov’un karma resim ve heykel sergisi ile Gazeteci Haluk Şahin'in söyleşisi Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleştirildi.

24 Nisan 2018 tarihinde eklendi

2018 Troia yılı olması sebebiyle, Çanakkale ve Troia'nın adı bu kez Budapeşte'de duyuruldu. Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Sergi Salonunda düzenlenen ve Belgin Şahin, Hale Gökhan ve Vahit Novruzov’un karma resim ve heykel sergisinin sanatseverlerle buluştuğu etkinliğe Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay başta olmak üzere sanat severler katıldı.

Troia kahramanlarının heykellerinin ve Çanakkale’de yapılan resimlerin yer aldığı serginin açılışından önce Gazeteci Haluk Şahin, davetlilere Troia ile ilgili bir bilgilendirme konferansı verdi. Troia’nın dünyanın en iyi kazılmış en ünlü arkeolojik kazı yerlerinden biri olduğunu belirten Şahin, “Troia’dan çıkan eserler, dünyanın 44 müzesine dağılmış durumda. Bunlardan en önemlisini içinizden görenler vardır, Moskova’da Puşkin Müzesi’nde olan Priamos hazinesi olarak sunulan Troia hazinesidir. Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz Troia Müzesi, yani kazı yerinin hemen yanındaki ‘Büyük Troia Müzesi’ bu yaz gerçek oluyor” dedi.

Troia sunumunun hemen ardından sanatçı Hale Gökhan, Büyükelçi Ahmet Arif Oktay ve DTİK Avrupa Komisyonu Üyesi Fadıl Başar’a Troia biblosu hediye etti. Ardından serginin açılışına geçilirken, davetliler eserleri inceleyerek bilgiler aldı.

Etkinliğe ilişkin bilgi veren Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül ise, Enstitü ve Çanakkale Belediyesi olarak, Budapeşte’de Macarların yoğun ilgi gösterdiği bir karma sergi açmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Büyük beğeni gören sergi, 27 Nisan’a kadar ziyarete açık kalacak.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.275 kez okundu