YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de 450 Kişilik Dev Kadrodan Nefes Kesen Gösteri

Çanakkale’de 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 102 yıldönümü etkinlikleri kapsamında tarihi Hamidiye Tabyaları’nda düzenlenen 450 kişinin yer aldığı muhteşem tiyatral gösteri nefes kesti.

11 Ağustos 2017 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan “1915 Bir Hilal Uğruna” isimli tiyatral gösteri Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın organizasyonununda restorasyon çalışmaları yeni tamamlanan Anadolu Hamidiye Tabyaları’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği büyük ilgi gören tiyatral gösteride Osmanlı Devletinin kuruluşundan İstanbul'un fethine; Balkan Harbinden Çanakkale Savaşları’na kadar olan gelişmeler görsel efektlerle desteklenerek anlatıldı. Gösteride ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından folklorik eserlerin de sahnelenmesi dikkat çekti.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç.Dr.Murat Salim Tokaç, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile birlikte yaklaşık 5 bin kişinin izlediği etkinlik sonunda bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, tarihi bir mekan olan Anadolu Hamidiye Tabyaları’nda böyle bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Bugün 10 Ağustos. Anafartalar Zaferimizin 102. yıldönümü. Ağustos ayı biliyorsunuz Türk tarihinin zaferlerle taçlandığı bir aydır. 10 Ağustos’ta destan yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahraman Mehmetçiklerimizi, bu vatan için toprağa düşen bütün ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. İnşallah bizde onların bize devrettiği Çanakkale ruhunu bırakmadan bu topraklarda ebediyen bir ve beraber olarak kardeşçe yaşayacağız” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç.Dr.Murat Salim Tokaç, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve gösteride yer alan 450 kişi birlikte sahnedeki temsili olarak siperlerin yer aldığı bölüme 102 yıl önce hayatlarını kaybeden kahraman Mehmetçiklerin anısına birer çiçek attılar.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇANAKKALE’DE 450 KİŞİLİK DEV KADRODAN NEFES KESEN GÖSTERİ)
1.944 kez okundu