YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Deniz Taksi” İle Ulaşım Sağlanabilecek

Çanakkale’de belediyenin önemli projelerinden birisi olan "Deniz Taksi" uygulaması ile ilgili çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

04 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediye Meclisi’nde yapılan toplantıda Ulaşım Hizmetlere Müdürü Hayati Gürses  Deniz Taksi projesinin son durumu hakkında bilgiler verdi. İstanbul ve bazı kıyı şehirlerinde uygulanan Deniz Taksi projesinin Çanakkale’de de kullanılabilmesi için belediye olarak başlatılan çalışmanın bütün hızıyla sürdüğünü belirten Hayati Gürses, “Belediyemizin Ulaşım ve Plan Bütçe Komisyonu toplantısında bu konu görüşülerek yapılması gereken hususlar ele alındı. Buna göre Çanakkale il merkezinden başlayacak olan Deniz Taksi uygulaması sahil bandında Dardanos ve Güzelyalı’ya kadar devam edecek. Projede ayrıca Eceabat ve Kilitbahir ile Bozcaada’ya da seferlerimiz de olacak. 10 kişilik 15 mile kadar hız yapabilecek deniz taksilerin yanaşabileceği küçük iskelelerin yapılması içinde gerekli kurumlardan izin alınması ile ilgili çalışmalar geçekleştirilecek. Bunun dışında şuan mevcut olan iskelelere de bu deniz taksilerin yanaşabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacak. Amacımız deniz kenti Çanakkale’de vatandaşlarımızın Deniz Taksi uygulaması ile de kısa sürede istedikleri yere ulaşmalarını sağlamak” dedi.

Deniz Taksi’nin şuanki şehir merkezindeki taksiler gibi olacağını da belirten Hayati Gürses, “Deniz taksi ile ulaşımı kullanmak isteyen vatandaşlarımız telefon ederek Deniz Taksi’yi çağırabilecekler. Bunun ardından daha sonra belirlenecek fiyat tarifesi üzerinden vatandaşlarımız istedikleri yere denizden ulaşabilecekler” dedi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.279 kez okundu