YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dünya Tiyatrolar Günü Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü ortaklığı ile gerçekleşen 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Etkinlikleri İkinci Kat Tiyatro’nun “Fü” isimli oyunu ile başladı.

24 Mart 2016 tarihinde eklendi

Oyun Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek tiyatro salonunda sahnelendi. Sami Berat Marçalı’nın yönetmenliğini yaptığı oyunda, Deniz Türkali, Serra Yılmaz, Canan Atalay ve Aziz Caner İnan başarılı oyunculuklarıyla göz doldurdu. Kent halkı oyuna yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da izleyiciler arasındaydı.

Oyun, Fü ile Mü’nün yani dünyaları tamamen farklı iki kardeş Füreyya ile Münevver’in ilişkilerini anlatıyor. Fü evin asi kızıdır. Sevdiği adamı kaybettikten sonra hayata küsmüştür. Mü ise söz dinleyen, uslu kızdır. O da kocasından ayrılmıştır. Yurtdışında yaşayan ve sadece kendisi aradığında konuştukları bir oğlu vardır. Oyuncu olma hayalleri ile sınavlara hazırlanan Sibel, Fü’ye bakıcılık yapmaya başlamıştır. Farklı karakterlerin, birbirlerinin hayatlarına dokunmasını, insanlar arasındaki sevgi ve nefret ilişkilerini anlatan “Fü” oyun boyunca izleyicileri eğlendirirken düşündürdü.

ETKİNLİKLER HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Öte yandan, 28 Mart 2016 Pazartesi günü sona erecek olan 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Etkinlikleri kapsamında, kentliler yerel ve profesyonel tiyatrolar ile buluşacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü öğrencileri iki farklı oyun ile izleyici karşısına çıkacakken, Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu yeni oyunu Babayiğit’in prömiyerini gerçekleştirecek. Ankara Sanat Tiyatrosu “Azizname” oyunu ile kentli ile buluşurken, Tiyatro Alkış da “Çizmeli Kedi” adlı oyununu çocuklar için sahneleyecek.

1.537 kez okundu