YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de İnanılmaz Ölüm!

Çanakkale’de kaldırımda yürürken başına ağaçtan büyük bir kütük parçası düşen şahıs hayatını kaybetti.

14 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’nde kaldırımda yürüyen Hasan Basri Türkay (76) Valilik önünden Halk Bahçesine doğru yürürken aniden ağaçtan kopup düşen büyük bir kütük parçası ile kanlar içinde yere yığıldı. Saat 16:00 sıralarında  Halk Bahçesi’nin kordon boyuna çıkan kapı girişindeki otobüs durağı önünde gerçekleşen olayda yıllardır burada bulunan eski bir ağacın üst kısmından kopan kütük parçasının başının arka kısmına düşmesi ile ağır yaralanan Hasan Basri Türkay (76) acilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şahıs yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı kaldırımda yürüyen bir bayanda hafif yaralandı.

AĞAÇLAR NEDEN BUDANMIYOR?

Öte yandan olayın ardından bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ancak Türkiye’de yaşanabilecek bu olayın ardından bir kişinin göz göre göre yaşamını yitirdiğini belirterek; “Yolda yürürken başına ağaçtan bir kütük parçası düşerek hayatını kaybedebilecek tek yer sanırız sadece Türkiye’dir. Bu bölgede bu şekilde yıllardır el sürülmeyen ağaçlar var. Bu ağaçların tescilli olduğu bu sebeple ellenemediği ifade ediliyor. İlgili yerlere yazı yazılarak gerekli izinler alınıp ağaçlar budanabilir. Birçok yerde de bu böyle yapılıyor. Ancak Çanakkale’de maalesef yetkililer bu çalışmaları yapmadığı için felaketler yaşanıyor. Bakınız Çanakkale’de gerek Halk Bahçesi girişinde gerekse Halk Bahçesinin içinde onlarca ağaç var. Bu ağaçların hemen hemen hepsi çok yüksek ve birçok kesiminden de zaman zaman yerlere parçalar düşüyor. Aynı felaketlerin yaşanmaması için Halk Bahçesi’nin içi ile etrafındaki ağaçların tamamının gözden geçirilerek budanması şart” dediler.

Öte yandan olayın meydana geldiği yeri güvenlik şeridi ile çeviren Emniyet birimleri de ölüm olayı ilgili tutanak tuttu. Belediye ekipleri de bölgeye gelerek inceleme yaptı.

(HABER / FOTOĞRAF) : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.410 kez okundu