YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de İngiliz Mezarlığı’nda Futbol Oynadılar!

(ÖZEL HABER) - 101 yıl önce gerçekleşen Çanakkale Savaşı sırasında Seddülbahir’deki Ertuğrul Koyu’na çıkarma yaparken hayatlarını kaybeden İngilizler için yapılan mezarlıkta bazı kendini bilmez kişilerin futbol oynaması herkesi şok etti.

08 Temmuz 2016 tarihinde eklendi

Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Savaşı’nın en çetin yaşandığı Ertuğrul Koyu’ndaki yamacın önünde bulunan bu mezarlık, savaşta burada ölen İngiliz askerlerinin anısına yaptırıldı. Çanakkale savaşları sırasında karadan buraya geçemeyeceğini anlayan İngilizler Ertuğrul Koyu’na çıkartma yapmış ve burada 26. Alay 3. Taburunun direnişi ile karşılaşmışlardı. 48 saat boyunca 12 İngiliz taburu ve onları denizden destekleyen 10 savaş gemisine rağmen İngilizler yerlerinde kalarak ilerleyememişler ve çoğu da burada hayatlarını kaybetmişti. 101 yıl önce yaşanan bu savaşta hayatını kaybeden İngilizlerin anısına Seddülbahir’de Ertuğrul Koyu’nda yapılan bu mezarlığa da İngilizler “V. Beach Mezarlığı” adını vermişlerdi.

HİÇ MEZARLIKTA FUTBOL OYNANIR MI?

Savaş sırasında hayatlarını kaybeden İngilizlerin anısına yaptırılan bu mezarlıkta bugün yaşanan ilginç olay ise herkesi şaşkına çevirdi. Ertuğrul Koyu’nda denize girmek için gelen yüzlerce kişi bir yandan sahilde güneşlenirken, çocukların babaları ve yakınları ile İngilizlere ait bu mezarlığı adeta stadyuma çevirip futbol oynaması herkesi şok etti. Bu durumu Yahya Çavuş Anıtı’nın bulunduğu yerden fotoğraflayan bazı vatandaşlar ise buna tepki göstererek, “Ertuğrul Koyu’ndaki İngiliz Mezarlığında futbol oynayan çocuklar buranın mezarlık olduğunu bilmiyorlar mı acaba? Yazık” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(ÖZEL HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.938 kez okundu