YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de Korolar Festivali Heyecanı Başlıyor

03-09 Temmuz 2017 tarihleri arasında 4. kez düzenlenecek olan Çanakkale Korolar Festivali münasebetiyle Çanakkale Belediye Meclis Salonunda bir basın toplantısı düzenlendi.

01 Temmuz 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden ve Festival Genel Direktörü Öğr. Gör. Mete Gökçe basın mensuplarına festivale dair bilgilendirmelerde bulundular. Öğr. Gör. Gökçe bu yıl 4. sü düzenlenecek festivalde bugüne dek yerli yabancı 107 koronun sahne aldığını belirterek bu yıl 28 koro ve yaklaşık 1200 koristin festival dolayısıyla Çanakkale’ye geleceğini söyledi. Salon konserleri, orkestra gösterileri, müzik dans ve drama atölyeleri ve paneller ile önemli buluşmaların gerçekleşeceğini ifade eden Gökçe, geçtiğimiz Haziran ayında Batman Kozluk’taki hain terör saldırısında yaşamını yitiren Şehit Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’a “Festival Özel Ödülü” verilmesinin kararlaştırıldığını, bu anlamda coşkuyla hüznü bir arada yaşayacaklarını aktardı. ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden ise festivale 4. kez evsahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek “Bu tür sanatsal, kültürel ve sportif aktiviteler hem kentimiz hem üniversitemiz adına çok değerli. ÇOMÜ olarak 25. yılımızı kutladığımız bu yıl içerisinde, çeyrek asrı tamamladığımız bir üniversite şehrinde 100 bininci mezunumuzu vermiş olduk. Üniversite olarak bu tür aktivitelerin içerisinde olmak hatta düzenleyen kısmında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

FESTİVAL, HEM ÜNİVERSİTE HEM ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR TANITIM FIRSATI

Koroların sunuşlarının yanında çalıştay düzenlenecek olmasının akademik niteliği ön plana çıkardığını belirten Özden “Öte yandan hem üniversitemiz hem de şehrimiz açısından büyük bir tanıtım olacağını düşünüyorum. Festivale ana sponsor olarak destek veren Çanakkale Belediyesi’ne ve festivalin düzenlenmesindeki emekleri için üniversitemiz Öğretim Üyesi Mete Gökçe’ye teşekkür ediyorum. Festivalimizin başarıyla geçmesini temenni ediyorum“ şeklinde konuştu.

“ÇOMÜ, ÇANAKKALE’NİN ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYOR”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Çanakkale’nin doğal ve tarihi değerlerinin yanında kültürün ve sanatın kenti olduğuna dikkat çekerek “Bu konuda da en temel dayanağımız Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi. Korolar festivalinin bu yıl 4. sünün yapılması sürdürülebilir olduğunun göstergesidir. Önümüzdeki yıllarda katılımın daha da genişleyerek büyüyeceğine inanıyorum. ÇOMÜ’nün bu anlamda kültürel ve sanatsal yönde çok önemli işler yaptığını görüyoruz. Üniversitemiz bu yıl 25. yılını kutluyor, bende kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 90’lı yıllarda Çanakkale’ye bir üniversite yapılması için büyük mücadelede bulunduk. O dönemde şehrimize üniversite kurulmasına vesile olan rahmetli Süleyman Demirel’i de saygıyla anıyorum. O günden bu yana üniversitemiz, Çanakkale’nin bir üniversite şehri olması yönünde sürekli yatırım yapıyor, çalışıyor. Her geçen yıl daha da büyüyor, yeni bölümleri ve birimleriyle kapasitesi artıyor. Bazen sıkıntılı dönemler olmuş olabilir ama bunlar üniversiteyi yolundan çevirmez.”

“ÜNİVERSİTE OLMASAYDI, KOROLAR FESTİVALİ OLMAYACAKTI, MÜZİK BÖLÜMÜ OLMAYACAKTI”

Korolar Festivali’ni üniversitenin bir çıktısı olarak değerlendirdiklerini belirten Gökhan “Eğitim Fakültesinin Müzik Bölümünün hocası ve üniversite idaresinin uygun görmesiyle başlamış ve bugüne gelmiştir. Bizim Belediye olarak buna destek vermemiz kaçınılmaz. Kent olarak sahip çıkmalı, destek vermeliyiz. Üniversitemiz olmasaydı Korolar Festivalimiz olmayacaktı, Müzik Bölümümüz olmayacaktı, şehrimize bu yıl gelen koro grupları ve elemanları şehrimizi göremeyecekti.”

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.565 kez okundu