YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Okuyalım, Okutalım” Etkinliği Düzenlendi

01 Nisan 2015 tarihinde eklendi

Çanakkale Kent Konseyi Barbaros Mahalle Meclisi Eğitim İçin Gönüllü Destek programına katılan eğiticiler tarafından mahalle meclisi çalışma ofisinde kütüphanecilik haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe eğitim programına katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.  Eğitim İçin Gönüllü Destek programı öğrenci eğitici Büşra Tokuç açılışta yaptığı konuşmada; “Her birimiz televizyon karşısında muhabbet etmeyi gün içerisinde kütüphaneye gidip kitapların o ucu bucağı dünyasına eşlik etmeye tercih ediyoruz. Bizler şunu unutmamalıyız; evlatlarımız bizim söylediklerimizi değil yaptıklarımızı uyguluyor. Bugün burada yazılarını bizlerle paylaşacak olan bir kaç küçük arkadaşımın yazılarında da okuma kültürümüzün ne seviyede olduğunu az çok anladım. Öğrencim diyor ki; “ailem bana kitap oku diyor fakat kendi okumuyor. Çocuklarınıza kütüphanelerin faydalarını anlatmanız gerek, orada uyulması gereken kuralları bildiğinizi hissettirmeniz gerek ki bu çocuklar sizlerin okumayı sevdiğinizi anlasınlar. Sizler evlatlarınızı kitap ve kütüphanelerle sularsanız verim alırsınız” dedi.
Eğitim İçin Gönüllü Destek programı gönüllü öğretmeni Şükriye Karadeniz de konuşmasında “Anne- Baba olarak çağın gereklerini iyi kavramak ve çocuklarımızı buna göre yetiştirmek sorumluluğundayız. Çağımız bilişim çağıdır. Bilgiye ulaşmak, okuyup öğrenmek, kendimizi yenilemek zorundayız. Bu yönde temel kaynaklarımız kitaplardır. Kitaplar herkesin öğretmeni, öğretmenlerinde öğretmenidir. Bu nedenle aile içi bol kitaplı günler diliyoruz” dedi.
Barbaros Mahalle Meclisi Kütüphanecilik haftası etkinlik programında Sıla Demirkapu, Emircan Üresin, Pelin Toğral, Ertuğrul Kurt,  Sıla Rahime Bozdağ,   Sude Nur Duran günün anlam ve önemini belirten şiirleri,  Furkan Özcan ve Ece Dırazlar kompozisyonları okudular.  Ceren Dilek- Alper Sedef, Neslihan Keskin-Emirhan Ceylan karşılıklı günün önemini belirten özlü sözleri dile getirdiler.  Ahmet Ünsal, kendisinin kalem aldığı “Kitap Okumanın Önemi” adlı kısa yazısını,  Uğur Ünal’da kütüphanecilik haftası ile ilgili kısa sözleri katılımcılarla paylaştı.  Etkinliğe katılan Çanakkale yazarı ve şairi Halil Özçelik Kütüphanecilik haftası ile ilgili konuşma yaptı.
Öğrenci ve velilere kitap okumanın önemini ve faydalarını anlatan Özçelik; “Yazalım, Okuyalım, Çok Hayal kuralım” dedi.  Program kompozisyon ve şiir yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

1.616 kez okundu