YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Parion Hotel “Hizmete Girdi

10 Nisan 2014 tarihinde eklendi

Çanakkale’de Sarıçay kenarındaki eski İnönü Heykelinin bulunduğu bölgede 18 ay önce temeli atılan 5 yıldızlı “Parion Hotel” tamamlanarak hizmete girdi. Otelin lansman toplantısında açıklamalarda bulunan Çan-Ka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, 18 ay önce temeli atılan otel inşaatını tamamlayarak hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Tarihi önemi ve doğal güzellikleri ile ünlü Çanakkale’mizde turizm vazgeçilmez bir sektör olarak gelişiyor. Çan-Ka Şirketler Grubu olarak da bizler kentimize turizm açısından bir katkıda bulunmak üzere 18 ay önce temelini attığımız 5 yıldızlı otelimizi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sarıçay kenarındaki eski İnönü Heykelinin bulunduğu bölgede 18 ay önce temelini attığımız otelimizin temel alanında zeminde 615 adet jet grout uygulamasıyla 1770 ton çimento kullandık.16 bin 500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde yer alan otelimizde 18’i süit olmak üzere 162 odada 380 kişiye 5 yıldızlı hizmet vereceğiz. Otelimizde otopark, yüzme havuzu, sauna, fitness, sağlık merkezi, Türk hamamı, masaj salonu, kuaför, kent marka ürünlerinin satılacağı butik, 4 asansör, toplantı salonu ve roofunda da 2 adet çok amaçlı salon yer alıyor” dedi.
OTEL 20 MİLYON TL’YE MALOLDU
Otelin bulunduğu arsanın belediyeden kat karşılığı olarak alındığını da belirten Kemal Karakaş, “8 kat olarak yapılan otelimizin bize maliyeti 20 milyon TL’yi buldu. Bu oteli tamamen kendi imkanlarımızla ortağımla birlikte yaptık. Ayrıca Çanakkale merkezde yer alan otelimizin yapımında tamamen Çanakkalelilerin emeği var. Projesinin çiziminden, otelin inşaatında çalışan işçisine kadar burada Çanakkaleliler emek sarfetti. Yani bu bina Çanakkalelilerin eseridir. Çanakkalelilerinde bu esere sahip çıkmalarını istiyorum. Ayrıca otelimizde şuan ilk etapta 80 kişi çalışıyor. Bu sayı önümüzdeki günlerde 120’ye kadar çıkacak. Burada bu kadar kişiye iş imkanı sunmanın da sevincini yaşıyoruz” ” dedi.
YENİ BİR OTEL DAHA YAPIYOR
Kemal Karakaş, iskelede Denizbank’ın arka kısmında yer alan kendilerine ait bir binayı restore ederek yeni otel daha yapmaya başladıklarını da belirterek; “Turizm bizim açımızdan önemli. Bu sebeple 5 yıldızlı otelimizi tamamlamamızın ardından şimdide Denizbank’ın arka kısmında yer alan kendimize ait binamızı da restore ederek otel haline getirmeye başladık. Buraya da 1-2 aya kadar 5 katlı bir butik otel yapacağız. Hedefimiz Çanakkale turizmine katkı sağlamak” dedi.
ÇANAKKALE’DE OTEL SAYISININ FAZLA OLDUĞUNA İNANMIYORUM
Çanakkale’de otel sayısının fazla olduğu konusu ile ilgi bazı otel sahiplerinin açıklamalarının olduğu sorusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kemal Karakaş, “Ben buna inanmıyorum: Çanakkale’de otel sayısının fazla olduğu doğru değil. Bu konuda da 5 yıldızlı bu oteli açmamızın ardından iskele bölgesinde 5 katlı bir butik otel daha açıyoruz” şeklinde konuştu.
OTELİN YILDIZI İLE İLGİLİ SORUN YOK
Ellerinde otel yapılırken 5 yıldızlı otel yapımı konusunda belge aldıklarını da belirten Kemal Karakaş, “Otelin 5 yıldızlı olması ile ilgili bir sorun yok. Önümüzdeki günlerde bakanlıktan yetkiler gelerek incelemelerde bulunacaklar. Bunun ardından da bizlere gerekli prosedürün ardından 5 yıldız belgemizi alacağız” dedi. (HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.792 kez okundu