YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’de “Troia Müzesi” Gibi Otel

(ÖZEL HABER) - Çanakkale il merkezinde bulunan 4 yıldızlı Truva Otel yönetimi konseptinde yaptığı değişikliklerin ardından tesisi adeta Troia Müzesi haline getirdi.

10 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Truva Otel Müdürü Salih Zeki Yüksel, 1964 yılında hizmete giren otelin değişik bir konseptte hizmet vermesi için 5 ay önce bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Otelin ismi ile bağdaşlaşan bir projeyi uygulamak için başlattığımız çalışmalar kapsamında “Truva” konseptini uygulamak istedik. İlk etapta 2 salonumuzu ve bir lobimizi buna uygun halde baştan sona yeniden dizayn ettik. Bu kapsamda Troia Antik Kentindeki ören yerinde bulunan Athena Tapınağı’nın tavan örneği ile Apollon Smintheion Antik kentindeki hamamın zeminindeki taşların birebir örneğini otelimizin bir salonunda uyguladık. Yine bu salonumuzda ünlü “Troy” Filminde kullanılan aydınlatmaları, rölyefleri birebir yaptık. Yine burada otelimizin salonunda bulunan Troia ile ilgili başka bir rölyefin üzerindeki eserden faydalanarak sandalye ve masalarımızı yaptırdık. Bu çalışmaları yaparken tabiiki uzman kişilerden de faydalandık. Bu kapsamda Troia ile Apollon Smintheion Antik Kentindeki Kazı Heyeti Başkanlarından yardım aldık. Onların görüş ve fikirleri doğrultusunda bu çalışmalarımızı yaptık” dedi.

OTELİN İÇİNDE TROİA İLE İLGİLİ ESERLERİ GÖRMEK MÜMKÜN

Otelin içinde Troia Antik Kenti ile Troy Filminde kullanılan eserlerin imitasyonların bulunduğunu da belirten Truva Otel Müdürü Salih Zeki Yüksel, “Otelimizde Heinrich Schliemann’ın Troia Antik kentinden yurt dışına kaçırdığı Troia Hazinelerinin birebir imitasyonları ile ünlü Troy filminde kullanılan birçok takılar, ayakkabılar, kıyafetler ve savaş araçlarının imitasyonları yer alıyor” dedi.

ODALARIN İSİMLERİ DE TROİA’DAN OLACAK

Otelde odaların isimlerinin de Troia Antik Kenti ile ilgili olacağını belirten Otel Müdürü Salih Zeki Yüksel, “Bu konuda da bir çalışmamız var. Örneğin oteldeki odalarımızın isimlerini İlyada Destanı’nda yer alan Akhilleus, Helen, Hektor, Paris, Menelaus ve Agamemnon gibi o döneme ait isimlerden olacak. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmamıza da kış aylarında başlayacağız. Ayrıca otelde bu odalarımızda perdelerde o döneme ait Troy Filminde kullanılan dokumalardan yapılacak” şeklinde konuştu.

OTEL 5 YILDIZLI VEYA BUTİK HOTEL OLABİLİR

Otellerinin konsept olarak Çanakkale’de tek olması için çalıştıklarını belirten Otel Müdürü Salih Zeki Yüksel, “Otelimiz şuan 4 yıldızlı. Fakat bizim amacımız ilimizde bu konseptte tek otel olmak. Bu konuda çalışmalarımız tamamlandığında Turizm Bakanlığı’na başvurup değerlendirme yapmalarını isteyeceğiz. Tabii bu onların vereceği karar. Artık 5 yıldızlı mı, Özel Belgeli mi, yoksa Butik Hotel mi olur? Bu onların vereceği bir karar” dedi.

TROİA MÜZESİ AÇILMADAN OTEL MÜZEYE DÖNDÜ

Troia Antik girişinde yapımı devam eden Troia Müzesi’nin halen tamamlanmamasına rağmen otelde böyle bir çalışmanın yapılması otele gelen konukları da şaşırtıyor. Otele ilk girişlerinde adeta Troia Müzesi’ne geldiklerini hisseden konuklar, “Otelde yapılan bu değişiklik bizleri de oldukça şaşırttı.Troia Antik Kentinde müze açılmadan adeta burada müzeyi görür gibiyiz. Otel yetkililerini yaptıkları bu çalışmadan dolayı kutluyoruz” dediler.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
4.105 kez okundu