YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çanakkale’den Hediyelik Eşya Yerine Peynir Helvası Alıyorlar

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimine sahip olan Çanakkale'nin meşhur peynir helvası yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

04 Eylül 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale'de 41 yıldır peynir helvası imalatı yapan 63 yaşındaki Kadir Yaşar, bu tatlının şöhretinin bütün dünyaya yayıldığını söyledi. Kadir Yaşar Çanakkale’nin sembolü haline gelen peynir helvasının tuzsuz peynir, süt, irmik ve şeker karışımıyla yapıldığını belirterek, “İlimizi değişik yerlerden gezmeye gelenler, memleketlerine dönerken mutlaka peynir helvası alıyor. Büyük emek gerektiren bu tatlımızı Türkiye dışında yabancı ülkelerden de isteyenler oluyor. Çanakkale'ye gelen yabancı turistler bu tatlıdan yemeden ayrılmıyorlar. Ayrıca ilimize gelenler hediyelik eşya olarak mutlaka peynir helvamızı alıp yakınlarına götürüyorlar” dedi. Peynir helvası yapımının emek istediğini de belirten Kadir Yaşar, "Sabah koyun sütleri imalathanemize geliyor. Önce bu sütleri mayalıyoruz. 1 saat sonra mayalanan ve peynir haline gelen sütün suyunu süzüp, ateşte eritmeye başlıyoruz. Eriyen peynirin üzerine irmik atıp, yağlanana kadar karıştırıyoruz. Yarım saat süren bu çalışmanın ardından şekerini ilave edip tepsilere koyuyoruz. Peynir helvası haline gelen ürünümüzü fırınlayıp satışa sunduğumuz gibi fırınlamadan da satıyoruz” dedi.

İŞYERİNİN ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUYOR

Öte yandan hergün yaptığı peynir helvasından satın almak isteyen yüzlerce kişi ise işyerinin önünde uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Müşterilerin talebini karşılamak için kapasiteyi arttıran Kadir Yaşar, “Amacımız ilimizin sembolü haline gelen peynir helvamızı gelecek nesillere de aktarabilmek. Bunun içinde elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.518 kez okundu