YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çatod İle Çapad Arasında Önemli İşbirliği

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) ile Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği (ÇAPAD) arasında Çanakkale turizm potansiyelinin geliştirilmesi adına önemli konularda işbirliği için anlaşmaya varıldı.

01 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Yönetim kurulu üyeleri Ozan Yozgat ve Mehmet Yükdağ ile birlikte ÇATOD dernek merkezine ziyarette bulunan ÇAPAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, ÇATOD ile ÇAPAD arasındaki işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, önümüzdeki süreçte birlikte gerçekleştirecekleri projelerin Çanakkale turizmine çok önemli katkılar sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

 “2. ÇANAKKALE ULUSAL AŞCILAR VE PASTACILAR ŞAMPİYONASI”NIN TÜRKİYE KUPASI ÖN ELEMELERİ İLİMİZDE YAPILACAK”

ÇATOD adına Başkan Armağan Aydeğer, Başkan Yardımcısı Yaşar Ersoy ve Genel Sekreter Salih Yüksel'in katıldığı toplantıda ÇAPAD ile birlikte yürütülecek projeler ile ilgili görüşmeler yapıldı. Bu çerçevede “2. Çanakkale Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası”nın Türkiye Kupası ön elemeleri ÇAPAD’ın ev sahipliğinde Çanakkale'de gerçekleştirilecek. ÇATOD'un desteklediği etkinlik 4-5 Kasım 2017 tarihlerinde Çanakkale’de Halk Bahçesi’nde yapılacak. Türkiye'nin birçok noktasından gelen katılımcılar Türkiye Kupası ön elemeleri için Çanakkale etabından puan almaya çalışacaklar.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer dernek olarak Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği ile kısa ve orta vadede önemli işbirliği gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Bunlardan ilki 4-5 Kasım tarihlerinde Halk Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan “2. Çanakkale Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası”nın Türkiye Kupası ön elemeleri. ÇATOD olarak bu organizasyonun büyüyerek devam etmesini önemsiyoruz. Gastronomi Turizmi dünyanın en hızlı gelişen alternatif turizm kolları arasında yer alıyor. TÜRSAB Gastronomi raporuna göre dünya genelinde turistlerin yüzde 88.2’si “Destinasyon tercih etmede yemek çok önemli” diyor. ÇATOD olarak ÇAPAD ile birlikte Çanakkale'deki konaklama tesislerinin mutfak personellerinin eğitimi için ortak eğitim projesi geliştirme kararı aldık. Çanakkale, Türkiye'nin en hızlı büyüyen turizm destinasyonları arasında. Çanakkale'nin doğal, kültürel ve tarihsel zenginliklerinin yanı sıra zengin yemek kültürünün de ön plana çıkmasını, işletmelerde sunulan yemeklerin nitelik ve niceliklerin geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

2018 YILINDA ÇANAKKALE’DE “ULUSLARARASI TROİA EGE YEMEKLERİ FESTİVALİ” DÜZENLENECEK

ÇATOD olarak ÇAPAD ile birlikte Çanakkale'de 2018 yılında “Uluslararası Troia Ege Yemekleri Festivali” düzenlemek için harekete geçme kararı aldıklarını da belirten Armağan Aydeğer, “Bu festival fikri hepimiz arasında büyük bir heyecana vesile oldu. Birlikte özellikle Yunanistan'dan gelecek dostlarımızın da katılacağı Türkiye'nin en büyük Ege yöresi yemek festivalini gerçekleştirmek için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız.  2018 Troia Yılında başlayacak ve süregelmesi hedeflenen “Uluslararası Troia Ege Yemekleri Festivali”nin bölgemiz ve ülkemiz için  önemli etkinliklerden biri olacağını düşünüyoruz” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.539 kez okundu