YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çatod’dan Yurt Dışı Fuar Atağı

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, 2018 yılında birçok uluslararası fuara katılarak Çanakkale’yi ve 2018 Troia Yılını en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.

05 Şubat 2018 tarihinde eklendi

Konuşmasına Afrin Zeytindalı operasyonu ile başlayan ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Afrin Zeytindalı Harekatında Şehit düşen kahraman vatan evlatlarımızı rahmet ve minnet ile anıyoruz. Acımız çok büyük. Cennet vatan topraklarımızın bütünlüğü için hayatlarını siper eden tüm kahramanlarımızın son nefesimize kadar yanındayız. Yüce Allah’tan başta yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı olan kahramanlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bugün güven ve huzur ortamı içinde yaşıyorsak bunun ana teminatı kahraman vatan evlatlarımızdır. Bu mücadele vatan topraklarımızın bütünlüğünün mücadelesidir. Bizler kahramanlarımızın hatıralarına ve amansız mücadelelerine her zaman her ortamda sahip çıkacağız ve bu bilinçle ülkemizin uluslararası alandaki haklı mücadelesi ve kalkınması için var gücümüzle sorgusuz çalışacağız” dedi.

“ÇATOD OLARAK GEÇMİŞTEN BUGÜNE ÇANAKKALE’MİZİN GÜÇLÜ VE ETKİN TANITIMI İÇİN ÇANAKKALE VALİLİĞİMİZ İLE  KOORDİNASYON İÇİNDE ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Yurtdışı fuarlar ile ilgili açıklamalarda bulunan ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, ÇATOD olarak Türkiye’mizin ve Çanakkale’mizin uluslararası yurt dışı fuarlarda tanıtımına katkı sağlamak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek; “Bu kapsamda özellikle 2018 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığımızca “Troia Yılı” ilan edilmesiyle dünya genelinde Troia temalı güçlü bir tanıtım hamlesi başladı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığımız 2018 yılı içinde katılım sağladığı 100 civarındaki uluslararası turizm fuarında, çeşitli  tanıtım mecralarında, uluslararası iletişim çalışmalarında 2018 Troia Yılı nedeniyle ana tema olarak Troia’yı ve Çanakkale’yi işliyor. Kanada, Almanya, Hollanda, Avustralya, Malezya, İspanya, İngiltere gibi onlarca farklı ülkedeki yurtdışı temsilciliklerimiz Troia temalı toplantı, seminer ve benzer etkinlikleri yurtdışındaki gerçekleştirmeye başladı. Bilindiği üzere Troia dünyanın en fazla bilinen kültürel miras alanlarının başında yer alıyor. 2018 Troia Yılı ile uluslararası çok güçlü bir kültür ve turizm hamlesi hedefleniyor. Bu durum ülkemiz turizmi için çok önemli bir itme gücü ve Çanakkale Valiliğimiz koordinasyonunda devam eden onlarca alt ve üst yapı yatırımları, uluslararası etkinlikler ile Çanakkale’miz için önemli bir potansiyel fırsatı getirecek. Uluslararası fuarlar kapsamında ÇATOD olarak geçmişten bugüne Çanakkale’mizin güçlü ve etkin tanıtımı için Çanakkale Valiliğimiz ile  koordinasyon içinde çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımıza da 2017 yılı Kasım ayındaki Londra Fuarı ile başladık. Ardından da Selanik ve İzmir Travel Turkey ve son olarak EMITT Fuarı’nda Çanakkale’mizi ve Troia’yı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Özellikle Çanakkale Valiliği koordinasyonunda hazırlanan İzmir’de Travel Turkey ve İstanbul’da EMITT Fuarı’nda herkes Çanakkale’yi ve Troia’yı konuştu. Fuarın en dikkat çeken yeri de yine Çanakkale standı oldu. Fuarlarda en çok ilgiyi gören yer olarak Çanakkale standının olması bizle gurur verdi” dedi.

 “ŞUBAT AYINDA BULGARİSTAN VE ROMANYA FUARLARINA KATILACAĞIZ”

Bundan sonraki yurt dışı fuarlarda Çanakkale’yi ve Troia Yılı’nı en iyi şekilde tanıtmak üzere ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini belirten ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “ÇATOD olarak 2018 yılı boyunca birçok uluslararası fuara katılacağız. Bu kapsamda 14-16 Şubat tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirilecek olan Holiday Spa/Expo 2018” Fuarı’nda Çanakkale’mizi, bölgemizi ve ülkemizin çok güçlü bir şekilde tanıtımına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada Çanakkale Valiliğimiz önderliğinde 24 metrekarelik özel bir Çanakkale standımız olacak. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın standı içerisinde de ayrı bir tanıtım yerimiz olacak. Bu fuarın ardından 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Romanya’nın Başkenti Bükreş’te  gerçekleştirilecek olan Romexpo Fuarı’na da katılacağız. Burada da yine ilimize en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız” dedi.

“BİN 500 BULGAR TURİST YILBAŞI TATİLİNİ ÇANAKKALE’DE GEÇİRDİ”

Dünya turizm örgütünün yapmış olduğu son çalışmalarda turizmin en büyük hızını komşu ülkeleri ile gerçekleştirdiğini belirten ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Bizlerde bunun bilinciyle yaklaşık 15 yıldır ÇATOD olarak özellikle balkan coğrafyasında Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkelere çok sık ziyaretler yaparak buradaki fuarlara periyodik olarak katılıyoruz. Bu çalışmalar meyvelerini  son 7-8 yıldır vermeye başladı. Bölgemizde artık çok önemli sayıda özellikle Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan’dan gelen turistleri görüyoruz. Balkan coğrafyası Çanakkale turizmi içinde önemli bir pazar kaynağı haline geldi. Bu çerçevede Balkanlarda olan çalışmalarımız her geçen gün daha da güçlenecek. Burada bir örnek vermek istiyorum. Çanakkale’de 2018 yılına girdiğimiz yeni yıl döneminde yaklaşık bin 500 Bulgar turist yeni yıl tatillerini Çanakkale’de geçirdiler. 3 gece boyunca bu konuklar Çanakkale’de kaldılar. Bunun en önemli sebeplerinin başında uzun zamandır kurulan ilişkiler ve tanıtımların olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

“MART AYINDAKİ ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA TROİA TEMASI ÖN PLANDA OLACAK”

Uluslararası fuarlara katılımlarının yıl boyu devam edeceğini de belirten ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Özellikle dünyanın en büyük turizm buluşması olarak bilinen ITB Berlin Turizm Fuarı bizim için çok önemli. 7-11 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na da güçlü katılım sağlayacağız.  ITB Berlin Fuarı dünyanın en büyük ve en önemli turizm buluşması. Bütün dünya turizminin takibinde olan bu fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığımız önderliğinde özellikle Troia teması ve Çanakkale özelinde önemli tanıtım faaliyetleri ve etkinlik çalışmaları planlanmakta. Bu büyük buluşmadaki 2018 Troia Yılı ve Çanakkale ile ilgili çalışmaların bölgemiz için çok büyük önemi var.Tüm çalışmalarımızda 54 sektöre can veren, en güçlü istihdam kaynaklarımın başında yer alan, ülkemizin dünya genelinde tanıtımının lokomotifi, uluslararası ilişkilerde kilit katkıları olan Türkiye Turizm sektörümüzün güçlenmesi, ülkemizin güçlü kalkınması ve memleketimizin sürdürülebilir büyümesi ana hedefimiz” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.510 kez okundu