YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Emekli Öğretmenleri Unutmadı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programında Eğitim Enstitüsü’nden Eğitim Fakültesi’ne uzanan zaman diliminde okulda hizmet veren emekli öğretmenler unutulmadı.

24 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Eğitim Enstitüsü’nden Eğitim Fakültesi’ne uzanan zaman diliminde hizmet veren çok sayıda öğretmenin ve personelin de katıldığı ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Akademik Oda Orkestrası kısa bir konser verdi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 25. Yıl Uygulamaları Kapsamında düzenledikleri Öğretmenler Günü Kutlama Programında bu zamana kadar eğitim fakültesinde emeği geçen öğretmenleri ve çalışanları unutmadıklarını belirterek; “Bu önemli günümüzde büyük emekler sarfeden ve emekli olan öğretmenlerimizi unutmamız mümkün değildi. Bu sebeple üniversitemizin kuruluşundan önce ve kuruluşu ile birlikte fakültemizde emeği geçen ve hayatta olan öğretmenlerimizi bu etkinliğimize davet ettik. Burada onları yeniden bir arada görmek bizlere büyük mutluluk verdi. Bu önemli günde onların Öğretmenler Günü”nü de kutluyorum” dedi.

Ardından ÇOMÜ’den 1988 yılında mezun olan Ahmet Göç, Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve 10 Kasım 2017 tarihinde ÇOMÜ’den emekli olan Prof. Dr. İsmet Uysal günün anlam ve önemi ile  ilgili  birer konuşma yaptı.

Yıllar sonra unutulmamalarına sevindiklerini belirten emekli öğretmenler kendilerini bu etkinliğe davet eden ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’e teşekkür ettiler.

Etkinlik bu zamana kadar emeği geçen öğretmenlere plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

23 YIL ÖNCE ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ FAKÜLTEYE DEKAN OLMUŞTU

Öte yandan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, ÇOMÜ’nün eski bir öğrencisi olması ile dikkat çekiyor. 1994 yılında ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nden mezun olan ve ardından Profesör ünvanına kadar yükselen Salih Zeki Genç, yıllar önce öğrenim gördüğü ÇOMÜ Eğitim Fakültesi'ne Ağustos 2017’de dekan olarak atanmıştı. 1994 yılında ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Salih Zeki Genç; önce Batman Gerçüş’te öğretmenliğe başlamıştı. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Sınıf Öğretmenliği bölümüne asistan olarak giren Prof. Dr. Salih Zeki Genç yüksek lisans ve doktorasını aynı fakültede tamamlamıştı. Lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde bitirip doçentliğini ve profesörlüğünü de ÇOMÜ’de alarak bir ilki gerçekleştiren Salih Zeki Genç, ÇOMÜ’de bir süre Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı da yapmıştı. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak da görev yapan Salih Zeki Genç 2017 Ağustos ayında 1994 yılında mezun olduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesine 23 yıl sonra dekan olarak atanmıştı. Yıllar önce öğrenim gördüğü Eğitim Fakültesi’nde dekan olarak atanan Prof. Dr. Salih Zeki Genç yaptığı son etkinlikte “Öğretmenler Günü” programında yıllar önce burada görev yapan öğretmenlerini de unutmamış oldu. Emekli olan öğretmenlerini biraraya getiren ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç bu etkinlikle vefa borcunu yerine getirerek örnek bir davranış da sergilemiş oldu.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇOMÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI)
4.003 kez okundu