YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ, Japon Üniversiteleri İle İşbirliğini Güçlendiriyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Japon Üniversiteleri ile işbirliğini güçlendirme konusundaki çalışmalarına hız verdi.

02 Ocak 2018 tarihinde eklendi

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Japonya’da Tokyo Takushoku University, Tokyo University of Marine Science and Technology, International University of Kagoshima ve Kagoshima University olmak üzere 4 üniversite Rektörleriyle görüşmeler yaparak, ÇOMÜ ve Japon üniversiteleri arasında akademik işbirliği, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konularında görüşmelerde bulundu.

Rektörlük düzeyinde yapılan görüşmelerde, ÇOMÜ ve Tokyo University of Marine Science and Technology Üniversitesi arasında yürürlükte olan ikili işbirliği anlaşmalarının 2018 yılı itibarıyla yenilenmesi yönünde mütabakat sağlanırken, Kagoshima Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşmaları için imza töreni gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tokyo Takushoku University ile International University of Kagoshima’da Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Fakültelerinde; “Turkey’s Troubled Neighbour: Syria And The Syrian Refugee Crises” konulu konferanslar da verdi. Konferanslarda, Suriye sorunun geçmişi, Türkiye’nin Suriye ve bölge ile olan tarihi ve kültürel bağları, çatışmaların yarattığı insani durumlar ve Türkiye’nin 3 milyondan fazla Suriye vatandaşına yaptığı ev sahipliği ve destekler üzerinde duruldu.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Deniz Teknoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Yiğit ve Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’in de katıldığı Japonya ziyareti sırasında Japon Üniversite Rektörleriyle bir araya gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ayrıca Kagoshima Belediye Başkanı Noriyoshi Matsunaga ile de ikili görüşmeler yaptı ve Türkiye-Japonya dostluğuna verilen öneme vurgu yaparak kendilerini 2018 yılı Troia Yılı kapsamında Çanakkale’de gerçekleşecek faaliyetlere katılmaya davet etti.

Japonya temasları çerçevesinde ayrıca Kanagawa Science Park ve National Institute of Advanced Industrial Science and Technology’de iki çalıştay gerçekleştirildi. Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’in katıldığı çalıştayların sonrasında Kanagawa Science Park ve Asian Science Park Associaton ile işbirliği ve ortak çalışma alanları konusunda mutabakat sağlandı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.549 kez okundu