YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ Öğrencilerinden Muhteşem Sergi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin eserlerinden oluşan mezuniyet sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

16 Haziran 2016 tarihinde eklendi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetlinin katıldığı açılışta bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpınar şunları söyledi; “Sanatın geçmişi varsa gelenekseldir. Köklü sanattır. Bizler, geçmişe önem veren bununla birlikte geleceğe yönelen bir anlayışa sahibiz. Bu serginin açılışını yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum ve birbirinden değerli bu eserleri üretenlerle gurur duyuyor, eser sahiplerini takdir ediyorum. Sanatımızı, sanata değer veren sanatçılarımızı ve akademisyenlerimizi her zaman destekleyeceğiz. Çalışma standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Sanata gönül verenlerin daha rahat ortamlarda eserler üretebilmelerini istiyoruz. Bu sergilerin üniversite tarafından açılması bizleri ümitlendiriyor. Sergide emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

Geleneksel Türk Sanatları Mezuniyet Sergisi’nde konuşan GSF Öğr. Gör. Mustafa Hoşnut ise yaptığı konuşmada geleneksel sanatlarının tarihi sürecine değinerek; “Türk İslam Medeniyetinin insanlık tarihi için çok önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. İnsanlık tarihi içeresinde bu kadar kıymetli bir yer tutan sanatımıza Türk Milleti olarak sahip çıkmaya ve onu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sergi de bizim çabalarımızdan bir tanesi. Sergide çok sayıda eser var. Bu serginin oluşmasına katkı sunan mezunlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Öğrencilerin yaptığı geleneksel motifler ve renklerle bezenmiş eserler sergilenmesinin yanı sıra satışa da sunuldu ve mezun öğrencilerin eserleri davetliler tarafından satın alındı. Öğrenciler, eserlerinin beğenilmiş ve satılmış olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

1.848 kez okundu