YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Çomü Turizm Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi mezuniyet töreni, İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda gerçekleştirildi.

14 Mayıs 2018 tarihinde eklendi

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Uysal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit’in yanı sıra akademisyenler ve öğrenci velileri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Fakülteyi birincilikle bitiren Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Sedef Ece Batıbeki, duygu ve düşüncelerini aktardı. Fakülteyi bitirmenin sevinci ve hüznünü aynı anda yaşadıklarını ifade eden Batıbeki “4 yıl önce devraldığımız bayrağı bugün teslim ediyoruz. Okul hayatımız boyunca bizden yardımlarını hiç esirgemeyen, değerli bilgi ve deneyimlerini bizlere aktaran hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizler için her türlü fedakarlığı yapan, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz cefakar ailelerimize ise şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÇOMÜ TURİZM FAKÜLTESİ BUGÜNE KADAR 1553 MEZUN VERDİ

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Uysal ise turizm sektörünün modern dünya ülkelerinin ekonomilerinde küçümsenemeyecek yer işgal ettiğini anımsatarak “Turizmin ekonomik açıdan değeri ve katkısının büyüklüğü, giderek bu alanda uzmanlaşmayı zorunlu hale getirmiştir. Turizme yönelik okullar bu ihtiyaca cevap verebilmek için oluşmuşlardır” şeklinde konuştu.

Fakülte bünyesinde 2017-18 dönemi itibariyle lisans seviyesinde 1605 öğrencinin eğitim aldığını belirten Prof. Dr. Uysal “Bu öğrencilerin 85’i yabancı ülkelerden. Şimdiye dek 1553 mezun verdik. Bu dönem sonunda ise 170 öğrencimizi diploma ve meslek sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Atatürk’ün “Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar” sözlerini anımsatan Dekan Prof. Dr. Ali Osman Uysal, konuşmasının gençlere seslendiği bölümünde “Hayat tarzınız ve dünya görüşleriniz ne olursa olsun, üzerinde yaşadığınız vatanın kıymetini bilin. Başınızda dalgalanan ve sizi özgür kılan ay yıldızlı bayrağın kıymetini bilin. Toplum olarak bizi bir arada tutan değerlere bağlılık hissedin” diyerek sözlerini noktaladı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, bir insan ömrünün en güzel yıllarının gençlik yılları olduğunu ifade ederek, gençlik yıllarının en güzel dönemi ise üniversite eğitimi aldığı yıllar olduğunu söyledi.

Çanakkale’de eğitim almanın bir ayrıcalık olduğu kadar ÇOMÜ’den mezun olmanın da bir ayrıcalık olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Erdem “Başarılarınızın devamını diliyorum. Devletimize ve milletimize gayretle hizmet etmek hep önceliğiniz olsun. Sizleri okutan ailelerinize de yaptıklarını büyük fedakarlıklardan ötürü hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Eğitiminize verdikleri emeklerden ötürü hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Turizm Fakültesi birincisi Sedef Ece Batıbeki’nin yaş kütüğüne çivi çakmasının ardından mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Mezuniyet, kep atma töreniyle sona erdi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ÇOMÜ TURİZM FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU)
2.173 kez okundu