YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dardanel 30. Yaşını Kutladı

21 Kasım 2014 tarihinde eklendi

Çanakkale’de 1984 yılında Niyazi Önen tarafından kurulan ve Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörünün önemli markaları arasında yer alan Dardanel, kuruluşunun 30. yılını kutladı. Kolin Hotel’de gerçekleştirilen 30. yıl kutlama programında bir konuşma yapan Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Çanakkale’ye katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Dardanel ailesi yaklaşık bin kişiye ulaştık. Bu sayının yaklaşık 700’ü Çanakkale’deki fabrikamızda görev yapan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Çanakkale ekonomisine, istihdama katkıda bulunmak en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca, kadın istihdamı konusunda Türkiye’nin öncü firmalarından biri olduğumuzu da gururla söylemek isterim. Çanakkale’deki fabrikamızda görev yapan çalışanlarımızın ortalama yüzde 80’ini kadınlar oluşturuyor. Büyümemize paralel olarak, çalışan sayımızı da hızla artırmayı hedefliyoruz. 2014 itibariyle 30. yılımızı doldurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Aramızda, kurulduğumuz ilk günden bu yana bizlerle çalışan arkadaşlarımız da bulunuyor. Dardanel’in Dardanel olmasında emekleri çok büyük. Tüm çalışanlarımıza, arkadaşlarımıza, markamıza kattıkları değer, emekleri için çok teşekkür ederim” dedi.
“YÜZDE 85 BÜYÜME HEDEFİMİZ VAR”
Niyazi Önen, Dardanel firmasının şuanda dört grup şirketiyle ve binin üzerinde çalışanıyla ulusal ve uluslararası pazarlarda sekiz markaya sahip olduklarını da belirterek; “Her gün ortalama iki milyon aile Dardanel ürünlerini tüketiyor. Hızlı bir büyüme içerisine girdik. 2013 yılında yüzde 60 büyüdük. 2014'te de büyüme oranımız yüzde 65 olarak gerçekleşiyor. 2015'te çıtamızı biraz daha yükselterek yüzde 85'lik büyümeyi hedefliyoruz. Dünyanın 32 ülkesine Dardanel markasıyla ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Balık konserve sektörünün şuan itibariyle Türkiye'de yüzde 77'sini kontrol eder durumdayız. Bu da bizlere mutluluk veriyor” dedi.
30 YENİ ÜRÜNÜ DAHA TANITTI
Niyazi Önen konuşmasında piyasaya sürdükleri 30 yeni ürünü de tanıtarak; “Bizim asıl hedefimiz deniz ürünlerinin satışını yapmak. Bu konuda da iddialıyız. Balığın tazesi, soğutulmuşu, kaplamalı olarak işlenmişi, hazır yemek hali, marina edilmiş, tütsülenmiş, konserve edilmiş her türünde Dardanel markası olacak. Bu konuda da 30 yeni ürünümüzü piyasaya sürüyoruz. Bunlar arasında Acılı Ton, Ton Gold, Ton Fileto, Ton Bonfile, Somon Poşet, Somon Konserve, Tonkinos, Midye Tava, Midye Dolma gibi ürünlerimiz var. Ayrıca biliyorsunuz Enez’de bir konserve fabrikamız var. Orada da Çanakkale ve yöresinde üretilen domateslerden “Çanakkale Domatesinden Salça” adı altında salça üretimimize başladık. Devlet büyüklerimizden isteğimiz Çanakkale’de bizlere bir yer tahsis etmeleri. Eğer yer tesis edilirse Enez’deki salça fabrikamızı Çanakkale’ye getirerek burada yöremizin domateslerinden salça ve sos üretimi yapmak istiyoruz” dedi. Önen, konuşmasının son kısmında aile gibi gördükleri çalışanlarlarına 500 TL prim verileceğini de sözlerine ekledi.
Kutlamada bir konuşma yapan Niyazi Önen’in oğlu Mehmet Önen de babasının kurduğu şirketin önemine değinerek, “24 yıl içerisinde babam Niyazi Önen'den bir tek şey öğrendim .O da “Dardanel'den asla vazgeçme” sözüydü. Değerli çalışanlarımız ben size ömrümün sonuna kadar Dardanel'den vazgeçmeyeceğime dair söz veriyorum. Sizin de bana bu sözü verir misiniz?” dedi. Konuşmaların ardından Dardanel'de 5 ile 35 yılını dolduran 260 işçiye plaketlerinin verilmesiyle etkinlik sona erdi. (HABER/FOTOĞRAF: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

Etiketler : Niyazi Önen , Dardanel
1.631 kez okundu