YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Dardanelles Gençlik” Üyeleri Vakıf Kuracak

25 Ağustos 2015 tarihinde eklendi

Bir sosyal paylaşım sitesinde “Dardanelles Gençlik” adı altında grup oluşturan ve birbirleriyle iletişime geçen Çanakkaleli eski dostlar geleneksel hale getirdikleri Çanakkale buluşması bu yılda gerçekleşti.
Türkiye ve dünyanın dörtbir yanındaki Çanakkalelilerin bir araya geldiği buluşma akşam saatlerinde kordon boyundaki Troia Atı’nın bulunduğu yerde günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile başladı. Ardından anıların tazelenip güzel günlerin hatırlanacağı Kepez beldesindeki “Aykırı Bahçe” isimli mekana giden yaklaşık 300 kişilik grup üyeleri birbirleri ile kucaklaşarak güzel gecenin keyfini çıkardı. Ülkede yaşanan terör olayları sebebiyle bu yılki etkinliği daha sade yapmayı uygun bulduklarını belirten “Dardanelles Gençlik” Grubu Sözcüsü Erdal Aras, “Bu buluşmayı bu yıl yapıp yapmama konusunda tereddütte kalmıştık. Bu konuda grup üyesi arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmeler sonunda daha sade bir şekilde etkinliği yapabileceğimizi düşündük ve Türkiye ile dünyanın dörtbir yanından Çanakkaleli dostlarımız ile burada buluşmayı kararlaştırdık. Yıllık geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizi Çanakkale’de yapmaktan çok mutluyuz” dedi.
VAKIF KURACAKLAR
Erdal Aras, konuşmasında geleneksel hale getirdiklerini buluşmaların önemli olmasına karşın Çanakkale’de kalıcı birer eser bırakmaktan yana olduklarını da belirterek, “Bu konuda bir vakıf kurmayı planlıyoruz. Bu vakıf sayesinde Çanakkale’de kalıcı eserler bırakabileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda arkadaşlarımızın da görüşlerini alacağız. Çanakkale’yi çok seviyoruz ve burası için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
ÖĞRETMENLERİNİ DE UNUTMADILAR
Öte yandan yıllar sonra bir araya gelen Çanakkaleliler kendilerini okutan öğretmenlerini de unutmadılar. Konuk olarak davet ettikleri öğretmenlerinin ellerini öpen ve onlara minnet duygularını ileten bir zamanların öğrencileri anlattıklarını anılarla o günleri tekrar yaşadılar. Öğretmenleri sayesinde bu günlere geldiklerini belirten “Dardanelles Gençlik” Grubu üyeleri gece boyunca onların yanından ayrılmadı. Her yıl geleneksel hale getirilen Çanakkale buluşmalarının gelecek yıllarda da devam edeceği öğrenildi. (Haber/Fotoğraf: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.062 kez okundu