YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dardanos ve Güzelyalı’nın Altyapı Sorunu Sona Eriyor

Çanakkale’nin en önemli tatil bölgeleri arasında bulunan Dardanos ve Güzelyalı ile ilgili “Teknik Altyapı Yapım İşi Proje Sözleşmesi” törenle imzalandı

26 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Başkanlık Makamında gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla, Ali Sürücü ve Özleyiş Çetin, ilgili birim müdürleri, Güzelyalı Muhtarı Hasan Sağlam, Dardanos’un bağlı bulunduğu Çınarlı Köyü Muhtarı Hulki Sezer ile ihaleyi kazanan firma yetkilileri katıldı.

PROJE 18,5 MİLYON TL’YE MALOLACAK

Başkan Gökhan, imza töreninde yaptığı konuşmada, hem Dardanos hem de Güzelyalı’da son yıllarda artan nüfusla birlikte altyapıya ilişkin yenilenme ihtiyacı olduğunu kaydetti. Güzelyalı ve Dardanos’ta gerçekleştirilecek teknik altyapı çalışmalarına ilişkin ihale sürecinin 14 Temmuz 2016 tarihinde tamamlandığını belirten Başkan Gökhan, “İhaleye beş firma katılım gösterdi. Bu, aşağı yukarı 18 buçuk milyon lira maliyeti olan bir iş. Burada yüzde 35’lik bir kırım söz konusu oldu.  Dolayısıyla 12 milyon 97 bin liralık bir bedelle, Girişimciler İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Mercan İnşaat Limited Şirketi ortak girişimi bu teklifi verdi ve bu ihaleyi kazanmış oldu. İtiraz sürelerini bekledik. Ve şuanda ihalemiz kesinleşti. İmza aşamasına geldi. Burada 86 bin 977 metrekarelik bir teknik altyapı söz konusu ve 6 tane de terfi ünitemiz var. Onların da imalatı gerçekleşecek. Ve bu proje, iklim şartları da uygun giderse Mart 2018’de faaliyete geçmiş olacak. Oralarda, yazlık bölge olmasından dolayı özellikle yaz aylarında inşai faaliyetlerin sıkıntılı olduğunu biliyoruz. 19 Eylül itibariyle başlayacağız. Önümüzdeki sene de insanları rahatsız etmeden, çalışmayı belki yoğun değil ama durdurmadan etaplarını tamamlamaya çalışacağız” dedi.

PROJE İLE GÜZELYALI VE DARDANOS’UN ALTYAPI PROBLEMİ SONA ERECEK

Bölgedeki altyapı probleminin çözümüne yönelik bu projenin tesis ihalesinin de Sonbaharda tamamlanacağını kaydeden Başkan Gökhan, “Bu bölgenin inşallah altyapı problemini çözmüş olacağız. Çünkü orada özellikle fosseptiklerin artık yoğun yapılaşmadan dolayı ve uzun süredir kullanılıyor olmasından dolayı sızmalar var. Denizin kirlenmesi söz konusu. Bu konuda Dardanos ve Güzelyalı sakinleriyle toplantılar da yaptık. Hatta meclis kararıyla ön ödemeli iştirak payı şeklinde tahsilatları da yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki etapta tesisin ihalesi de olacak. O da Sonbahara doğru tamamlanmış olacak. Hem altyapı hem de terfi istasyonları beraber tamamlanacak. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DOĞALGAZIN DA BU BÖLGEYE GELMESİ İSTENİYOR

Başkan Gökhan, altyapı çalışmaları kapsamında diğer kurumları da bilgilendirdiklerini belirterek, “Tüm kurumlara altyapılarını bizle beraber yapmalarını önerdiğimiz yazıyı yazdık; Telekom, Uedaş ve doğalgaz olmak üzere. Doğalgaz konusu belediyenin dışında olan bir konu. Doğalgazı bu konuda teşvik ediyoruz. Onlar da bildiğim kadarıyla çaba gösteriyorlar ama onların şartları farklı. EPDK’dan izin almaları gerekiyor, güçlendirme ünitesi, ara istasyon yapmaları gerekiyor. Çeşitli ve farklı yapmaları gereken işler var. Onlar da umuyorum yakın zaman diliminde buna karar verirler ve bizle beraber altyapıya katılırlar diye düşünüyoruz. Biz altyapıyı bitirdikten sonra üstyapıyı da yapacağız. Dolayısıyla bir daha bozulmasını uygun bulmuyoruz. O bakımdan çabamız, girişimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Gökhan “Şimdiden rahatsızlık vereceğimiz için özür dileyelim peşinen. Ama mücavir alanlardaki kentlilerimizin esenliği için olduğundan, mazur görmelerini diliyorum” derken, sözlerini, “Projeye ilişkin borçlanmamızı da yaptık. Hem burası, hem Karacaören bölgesinin altyapısıyla ilgili, hem de İsmetpaşa Mahallesi Cezaevinin karşısında bulunan alan ile ilgili borçlanma ihtiyacımız vardı. İçişleri Bakanlığından gerekli izinleri aldık. Ben, borçlanma konusunda bize katkı veren, destek veren Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a teşekkür ediyorum. Hep beraber, el birliğiyle götüreceğiz. Herkesin bu yemekte tuzu var” şeklinde noktaladı.

Güzelyalı Muhtarı Hasan Sağlam ve Çınarlı Muhtarı Hulki Sezer de, projenin hayırlı olmasını dilerken, karşılıklı olarak imzaların atılması ile birlikte tören sona erdi.

Çalışmalara Eylül 2016'da başlanması ve Mart 2018’de tamamlanması hedefleniyor.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.349 kez okundu