YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Defineciler Talan Etti!!

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Cazgirler köyü sınırları içerisinde yer alan ve geçmişi Milattan Önce 4. yüzyıla kadar uzanan antik alan defineciler tarafından talan edildi.

29 Aralık 2018 tarihinde eklendi

Bayramiç ilçesine bağlı Cazgirler Köyü’nde Cazgirler Tepe olarak bilinen 410 metre yükseklikte yer alan antik bölgenin durumu Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nu da harekete geçirdi. Cazgirler Köyü’nde Cazgirler Tepe olarak bilinen bölgede “Çertlemik Tepe Yerleşimi” olarak bilinen antik döneme ait bölgenin defineciler tarafından büyük tahribata uğradığını belirleyen ekipler, yapılan kaçak kazılar sonucunda yoğun miktarda Milattan Önce 4. yüzyıla ait tarihlenen Helenistik Döneme ait seramikler ile Roma Dönemine ait kaliteli seramik parçaları, kulplar ve kaidelerin etrafa saçıldığını gördüler. Defineciler tarafından geçekleştirilen kaçak kazı çukurlarının bazılarında duvarların da ortaya çıktığını gören ekipler bu bölgenin kolluk kuvvetleri tarafından düzenli olarak kontrol edilerek güvenlik altına alınmasının gerektiğini belirlediler.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda ise bu alan Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile daha önce olduğu gibi 1. Dereceden Korunması Gereken Kültür Varlığı olarak tescilinin devamını karar verdi.

dirmeler sonucunda ise bu alan Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile daha önce olduğu gibi 1. Dereceden Korunması Gereken Kültür Varlığı olarak tescilinin devamını karar verdi.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.401 kez okundu