YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

İl Özel İdare Eski Binası Yıkılıp Yeri Yeşil Alan Olacak

Çanakkale’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle daha önce güçlendirilmesine rağmen her depremde beşik gibi sallanan İl Özel İdare Eski binasının yakılarak yerinin yeşil alan olarak kullanılması kararlaştırıldı.

08 Eylül 2017 tarihinde eklendi

İl Genel Meclisinin son toplantısında İl Özel İdare Eski binasının durumu görüşüldü. Yapılan görüşmede Valilik binasının hemen yan kısmındaki  İl Özel İdare Eski binasının yıkılıp halkın kullanımına açılması prensip kararı ise oy çokluğu ile kabul edildi. Yapılan toplantıda alınan karar ise şu şekilde açıklandı: “Çanakkale İl Özel İdaresinin eski binası ile arka tarafındaki Halk Bahçesi’yle bu binanın arasındaki yapılabilecek, üzerinde herhangi bir yapılaşmanın yapılabilir olmadığı, sadece halkımızın ve şehrimizi ziyarete gelen misafirlerimizin paylaşabileceği geniş bir alan kazandırılması noktasında gereken kurumlarında üzerlerine düşeni yapması ve Özel İdare Eski binası arkasındaki binaların da kamulaştırılıp, gereken tüm adımların atılması şartıyla mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresi’ne ait olan 19 ada, 42 parselde ki İl Özel İdare Eski binası olarak kullanılan taşınmazın meydan ve yeşil alan olarak kullanılmak üzere, üzerlerinde ticari ve özel kullanıma verilecek şekilde herhangi bir yapı yapmama kaydıyla bedelsiz olarak kamunun kullanımına terk edilmesi hususunda, Çanakkale İl Genel Meclisi’mizin her türlü adımı atmaya ve gereken işlemleri yapmaya hazır olmasına dair prensip kararı alınması kararlaştırıldı.”

Alınan bu kararla İl Özel İdare Eski binası yıkıldıktan sonra arka kısmında yer alan Halk Bahçesinin önü de açılmış olacak.

BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN DA DESTEKLİYOR

Öte yandan Çanakkale Belediyle Başkanı Ülgür Gökhan’da yaptığı açıklamada İl Özel İdare Eski Binasının yıkılarak yerinin yeşil olan olarak kullanılması kararını desteklediğini belirterek; “Bayram sonunda gazetelerde gördüm ki; “Var mısın Başkan” şeklinde bir gazete bir şey yapmış. Öbüründe “Meydan Açamayanlar” benim için “Evet demek, Diyemez” diyen bir köşe yazarı. Bir takım atıyorlar kesiyorlar bilgisizce laf ediyorlar. Ama bu işin başlangıcı bayram ziyaretlerinde AK Parti Milletvekillerimiz Bülent Turan ve Ayhan Gider beyefendilerin gazetelere düşen beyanatları. “Eski Adalet Sarayı binasını yıkalım, orası açılsın. Belediye hazırlansın gelsin burayı yıkalım. Çimenlik Kalesi önü açılsın bizde gereğini yapacağız” demiş Sayın Bülent Turan. Bir diğer vekilimiz Ayhan Gider, İl Özel İdare Eski binasını, arkada kalan Halk Sağlığı binası gibi eski binaları yıkalım. Sadece Valilik binası kalsın’ demiş. Çanakkale Valiliği bahçesinde bulunan Özel İdare Eski Binası ve çevresindeki bazı binaların yıkılmasının ilk kez kamuoyu gündemine geliyor. Öncelikle o “Var Mısın Başkan” diyen arkadaşa ben cevap vereyim; “Varım Kardeşim” diyorum. Ama biz zaten vardık! Bu kentte, bu belediyede, yerel yönetimde neler olup bittiğinden bihaber vekillerimiz maalesef. Üzülerek söylüyorum; AK Parti grubundan da bilgi almıyorlar. Onlara sorup soruşturmadan “Böyle bir konu var bunu meclis gündemine getirin” demeden basına şov yapıyorlar. Bu konular özellikle İl Özel İdaresi binası gündeme gelince, konu oradaki meclis gündemine de gelmiş. CHP grubumuzdan arkadaşlarımız geldi “Ne yapalım” dediklerinde bende hemen evet demelerini istedim. Yarın da bu konuda ziyaret yapacaklarmış, muhtemelen bu konu ile ilgili. Bende buradan ilan ediyorum. İlk defa gündeme gelen bir konudur bu. Meclis adına konuşamam ama kendi şahsi görüşüm şudur; bende taraftarım İl Özel İdare Eski binası, oradaki eski tescilli bina var, o bina dışında Halk Bahçesini işgal eden tüm binalar kalkmalı, sadece Vilayet binasına kalmalıdır. Buna da sonuna kadar varım. Bu konu belirttiğim gibi ilk kez gündeme geliyor; yapamaz, evet diyemez şeklinde bunu yazan arkadaşlar da basit düşünüyorlar. Bu konuda da teklifleri bekliyorum” dedi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.438 kez okundu