YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Fırtına Gökçeada’da Hayatı Felç Etti

30 Ocak 2015 tarihinde eklendi

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Fırtına sebebiyle ilçe merkezi ile köylerde bazı ağaçlar köklerinden sökülürken, Fatih Camiinin de külahı yerinden uçtu. Fırtına sebebiyle çok sayıda reklam panosunun da yerlerinden uçtuğu Gökçeada’da vatandaşlar  gerekli olmadıkça sokağa çıkmıyorlar.
Kalp Krizi Geçiren Hasta Askeri Helikopterle Çanakkale’ye Nakledilemedi
Bu arada şiddetli fırtına adada deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiliyor. Fırtına sebebiyle adada kalp krizi geçiren Aliye Gülsün isimli hastanın Çanakkale’de hastaneye nakledilmesi de sıkıntıya sebep oldu. Feribot seferleri dışında Sahil Güvenliğe ait botun da dev dalgalar sebebiyle limana yanaşmasının mümkün olmaması üzerine yetkililer askeriye ile temasa geçti. Bunun üzerine askeriyeye ait bir helikopter kalp krizi geçiren hastayı almak üzere adaya gitmek üzere gece 22.30 sıralarında yola çıktı. Ancak hava durumunun kötüleşmesi üzerine askeri helikopter yarı yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Adaya deniz dışında havadan da ulaşım sağlanamadığı için kalp krizi geçiren hasta Gökçeada Devlet Hastanesi’nde müşahede altında kalmak zorunda kaldı. Yetkililer hava durumunun müsait olması halinde hastanın sabah saatlerinde hava yolu ile adadan alınarak Çanakkale’ye nakledilebileceğini belirttiler.
Denizaltı Kablosunda Arıza Meydana Geldi
Öte yandan Gökçeada’ya ana karadan elektriğin sağlandığı deniz altı elektrik kablolarında da saat 22.00 sıralarında arıza meydana geldi. Bunun üzerine adaya elektrik verilemediği için devreye ilçe merkezindeki jeneratörler devreye girdi. Şuan adaya jeneratörlerle elektriğin verilebildiğini belirten yetkililer, fırtınanın etkisini azaltmasının ardından arızanın giderilebileceğini belirttiler. (Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

Etiketler : Fırtına , Gökçeada
2.426 kez okundu