YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu’da Kurtuluş Coşkusu

Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

26 Kasım 2016 tarihinde eklendi

2.Kolordu Karargahı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Belediye Başkanı Mustafa Özacar, şehit kanları ile sulanan, esaret zincirleri kırılan topraklarımıza vefa borcunun devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Özacar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “26 Kasım, sadece düşmanın kovulması değildir. Ötesinde anlamlar taşıyan bir tarihtir. Cesaretimizi, direnişimizi, mücadelemizi, özgürlüğümüzü anlatır. ‘Bu topraklarda hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.’ dizelerinin gereğidir. İnsanlar özgür, hür, bağımsız yaşamalı. Atatürk’ün ifadesiyle bağımsızlık, uğruna ölmesini bilenlerin toplumların hakkıdır. Dolayısıyla 26 Kasım Gelibolulunun bağımsızlığını hak ettiği tarihtir. Son 94 yıldır, bu topraklarda rahat nefes alıyorsak, bu topraklarda rahat yürüyebiliyorsak, bu vatan uğuruna canlarını veren atalarımızın sayesindedir. Onların ruhu şad olsun. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımız ebedi istirahatgahlarında huzur içinde uyusun. Atatürk’ün bir sözünde ifade ettiği gibi ‘Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir. Kanla, canla, çileyle, yoklukla sınanan bu ülkenin kahraman insanları önlerindeki sınavı 94 yıl önce başarıyla geçtiler. Onların torunları, evlatları bu topraklarda hala yaşıyor. Varlıkları, Gelibolu’nun geleceği adına umut veriyor. Gelibolu’yu düştüğü yerden kaldıranların çocukları, Gelibolu’yu daha yükseğe kaldırmaya muktedirdir. Onlar ve herkes, tüm Gelibolu, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle her türlü zorluk imtihanını başarıyla geçecek güçtedir. Şehit kanları ile sulanan, esaret zincirleri kırılan topraklarımıza vefa borcumuz devam etmektedir. Tutsaklığa son verilen, düşmandan kurtarılan bu toprakları daha da güzelleştirmek için herkes bir katkı sunmalıdır. Mutlu ve güzel bir gelecek için Gelibolu’da taş üstüne taş koymalıyız. 94 yıl önce yaşadığımız bayram gibi, Gelibolu’yu daima bayram yerine çevirelim. El elele, hep birlikte kazananlar gibi birlik ve beraberliğimizi yüceltelim.  Bu toprakları yurdumuz yapmak için toprağa düşenlere layık olmaya gayret edelim. Yürekleri bağımsızlık ve vatan aşkı ile dolu atalarımızın bizden beklediği budur. İşte o zaman medar-ı iftiharımız, onurumuz, övüncümüz ve sevincimiz olan 26 Kasımı daha anlamlı olur”

Bu konuşmadan sonra, 26 Kasım İlkokulu öğrencisi Hümeyra Kaya ve Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Hacı Anıl Şahin’in okuduğu şiirler ile program sona erdi.

Kutlama törenlerine Kaymakam Oktay Çağatay, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Garnizon Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, askeri personel, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki programın ardından Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Milletvekili Öz, Kavakköy Belediye Başkanı Kopça, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte 2.Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz şükran ziyaretinde bulundular.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)
(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.756 kez okundu