YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gestaş Feribotu Eceabat'ta Yine Karaya Oturdu

Çanakkale’de iki hafta önce Eceabat iskelesine yanaşırken karaya oturan “Avşa Adası” isimli arabalı vapurun ardından şimdi de “Gelibolu-1 “ isimli arabalı vapur yine Eceabat iskelesi yanaşırken karaya oturdu. Yaklaşık 10 dakika bulunduğu yerden kurtulmaya çalışan gemi, kaptanın çabaları ile karaya oturduğu yerden kurtarılarak iskeleye yanaşmayı başardı.

19 Nisan 2016 tarihinde eklendi

Edinile bilgiye göre Çanakkale’den saat 22:00’de hareket eden “Gelibolu-1 “ isimli arabalı vapur saat 22:30 sıralarında Eceabat iskelesi önlerine geldi. Bu sırada bilinmeyen bir sebeple gemi iskeleye yanaşırken bulunduğu rotasından çıkarak kıyıya doğru gitmeye başladı. Gemi içinde bulunun yolcuların kısa süreli panik yaşadığı olayda kaptan iskele yanında karaya oturan gemiyi bulunduğu yerden kurtarmak için büyük çaba sarfetti. Yaklaşık 10 dakika süren çalışmanın ardından gemi bulunduğu yerden kurtarılarak iskeleye yanaştı. Bunun ardından arabalı vapurda bulunan yolcularla araçlar kıyıya tahliye edildiler.

1 AYDA GESTAŞ’A AİT 4 GEMİ KAZA YAPTI

Öte yandan GESTAŞ’a ait feribotlardan “Ezine” isimli arabalı vapur 3 Nisan 2016 gecesi bir yük gemisi ile çarpışmış ve güçlükle Çanakkale şehir iskelesine yanaşmıştı. Bu kazanın bir gün sonrasında ise 4 Nisan 2016 gecesi de “Avşa Adası” isimli arabalı vapur Çanakkale şehir iskelesine 200 metre kala makine arızası sebebiyle sürüklenmiş ve güçlükle yine şehir iskelesine yanaşabilmişti. 6 Nisan 2016 tarihinde de “Avşa Adası” isimli arabalı vapur Eceabat iskelesine yanaşırken karaya oturmuştu. Bu gece meydana gelen olayda da bu kez “Gelibolu-1” isimli arabalı vapur  Eceabat iskelesine yanaşırken karaya oturdu. Böylece Nisan ayı içinde GESTAŞ’a ait 4 gemi kaza yapmış oldu.

ESKİ GEMİLER SEFERDEN KALDIRILSIN

Öte yandan GESTAŞ’a ait eski gemilerin seferden kaldırılmasını isteyen vatandaşlar ise bu gemilerin 1988 ve 1991 yılı yapımı olduklarını belirterek, “Bu gemilerle canımız Allah’a emanet olarak yola çıkıyoruz. GESTAŞ’ın bu gemileri artık seferden kaldırılmasını ve yenilenmesini istiyoruz. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz” dediler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.372 kez okundu