YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gestaş, Teknopark’a Ortak Oldu

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesindeki Teknopark’a ortak oldu.

23 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Yeni yönetimi döneminde, yeni bir bakış açısı ve vizyonla, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet kalitesini daha da arttıran Gestaş, hizmetlerini Çanakkale Boğazı’ndaki araç ve yolcu taşımacılığıyla sınırlandırmıyor. Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamayla yılın ilk 7 ayında 4.3 milyon TL net kar elde ettiğini duyuran şirket, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesindeki Teknopark’ın, en büyük hissedarı oldu. Genel Müdür Volkan Uslu döneminde atılım yapan, ilk 7 aylık dönemde rekor kar elde eden Gestaş, yüzde 53.6’lık Teknopark ortaklığıyla birlikte Çanakkale’ye hizmetini farklı bir boyuta taşıyacak. Üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürmelerine imkan tanıyan Teknopark, Gestaş’ın ortaklığıyla birlikte yeni dönemde daha verimli bir hale gelecek. 

ÇANAKKALE’YE ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Teknopark’ın hayata geçmesiyle birlikte bölgede sanayi ve teknoloji transferinin gelişmesine ortam hazırlanırken yabancı sermayenin yatırım yapması da cazip hale getirilecek. Gestaş’ın ortaklığıyla birlikte özellikle denizcilik sektöründe üniversitelerle işbirliği ağı kurulacak; denizcilik sektörüne yönelik teknolojik yeni faaliyetlerin Çanakkale’de üretilmesine olanak sağlanacak. Bunun yanında Gestaş da akademik çalışmalar, teknolojik buluşların etkisiyle Türkiye’de hızla gelişen denizcilik sektöründe daha iyi yerlerde olma hedefine daha hızlı adımlarla yaklaşacak.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

Etiketler : Teknopart , ÇOMÜ , Volkan Uslu , GESTAŞ
2.168 kez okundu