YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gestaş’a Ait Arabalı Vapur Boğaz Ortasında Arızalandı

Çanakkale’de önceki gece meydana gelen GESTAŞ’a ait arabalı vapur kazasının ardından bu gece de yine GESTAŞ’a ait “Avşa Adası” isimli arabalı vapur deniz ortasında arızalandı. Sahile 200 metre mesafede makine arızası yapan gemi römorkör eşliğinde Çanakkale şehir İskelesine yanaştırıldı.

03 Nisan 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre saat 20:00’de araç ve yolcularını alarak Eceabat’tan Çanakkale’ye doğru yola çıkan “GESTAŞ A.Ş’ye ait “Avşa Adası” isimli arabalı vapur Çanakkale iskelesi açıklarında makine arızası yaptı. Bunun üzerine sahile 200 metre mesafede hareketsiz kalan geminin yanına iskelede bağlı bulunan römorkör gönderildi. Bu arada Çanakkale Boğazından geçen gemilerde Deniz Trafik İstasyonu (VTS) ekipleri tarafından telsiz kanalı ile dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Bir gün önce yine boğaz ortasında GESTAŞ’ a ait “Ezine” isimli arabalı vapurun bir yük gemisi ile çarpışmasının ardından bu kez de yine GESTAŞ’a ait “Avşa Adası“ isimli arabalı vapurun arızalanması gemide bulunan yolcuların panik yapmasına sebep oldu. Bir süre deniz ortasında hareketsiz kalan geminin makinelerinin yeniden çalışması üzerine gemi römorkör eşliğinde çekilerek Çanakkale iskelesine yanaştırıldı. Gemideki yolcular ve araçlarda tahliye edildi. Birisi arızalanan diğeri de deniz kazasına karışan Gestaş’a ait gemilerden "Ezine" isimli feribotun 1981; "Avşa Adası" isimli feribotun da 1988 yıllarında yapılmış olması dikkat çekti.

AYNI GEMİ GEÇTİĞİMİZ YIL ÇANAKKALE FERİBOT İSKELESİNE ÇARPMIŞTI

Öte yandan deniz ortasında arızalanan “Avşa Adası “ isimli arabalı vapur 30 Kasım 2015 tarihinde Eceabat Çanakkale seferini yaparken hızla Çanakkale şehir iskelesine çarpmış ve kazada 6 yolcu yaralanmış gemide de hafif çaplı hasar meydana gelmişti.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.397 kez okundu